Hörnqvists drömmål punkterade Modo

HOCKEY

Först hände ingenting.

Sedan om möjligt ännu mindre.

Sedan hände tillräckligt mycket för att Djurgården skulle ta tre poäng hemma i Globen mot Modo.

Patric Hörnqvist, 19, punkterade matchen med ett drömmål.

Elitseriemötet mellan Djurgården och Modo bjöd på lite eller ingen underhållning i två perioder. Roligast på banan var Dif:s fjärdekedja med Christian Eklund, Morten Ask och Nicklas Danielsson som då och då överraskade Modo med friska attacker.

Med fem sekunder kvar av mittenperioden hettade det dock till när Jimmie Ölvestad och Ronnie Pettersson förgäves försökte raka in pucken framför en vilt fäktande Karol Krizan. Krizak, som gjorde en övertygande match, vann den striden men situationen utmynnade i ett jätteslagsmål och inte mindre än fyra två pus två utvisningar.

Utvisningarna kvittades men hettan tog lagen med sig in i tredje perioden där det hände desto mer:

Modo började med att ta ledningen i matchen i ett flygande anfall, där Niklas Sundström spelade fram Mikael Pettersson som klappade till direkt.

Djurgården svarade snabbt, det tog bara en och en halv minut innan hemmalaget kvitterade genom Nichlas Falk. 2-1 stod Fredrik Bremberg för med assist av Patric Hörnqvist. Samme Hörnqvist punkterade matchen definitivt med ett riktigt drömmål. Han drev pucken från egen zon tvärs över hela banan, rundade Modos backar och bröt in och sprätte upp pucken i nättaket bakom framför Krizak.

– Jag såg att deras backar var långt upp och jag försökte ta mig ner. Det gick bra, säger Patric Hörnqvist själv till Canal+ efter matchen.

Har du vuxit i Elitseriekostymen nu?

– Ja, det tycker jag.

Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi kommenterade:

– Det är ett riktigt kämpamål och jag har klagat på honom för att han dribblar och tappar puckarna, men nu var det helt ok.

Modo-kollegan Harald Lückner var inte lika nöjd efter matchen:

– Det var hugget som stucket. Man tycker att Karol blir lite attackerad i kvitteringsmålet, men de gör två fina mål där vi inte hinner med, säger han till Canal+.

Modo hade ett flertal chanser i Powerplay, men lyckades inte förvalta dem.

– Det är för dåligt, klagade Lückner.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM