Hörnqvist inne i ett stim

HOCKEY

– tvåmålsskytt mot Färjestad

Ett avgörande drömmål mot Modo senast och två nästan identiska mål när Djurgården spelade 2–2 hemma mot Färjestad.

Patric Hörnqvist har flyt just nu och var den stora orsaken till att hemmalaget lyckades vända matchen från vad som såg ut att vara en given förlust.

– Vi gör en bra match, men vi var inte riktigt på hugget i sista, säger Hörnqvist.

Innan Patric Hörnqvist på drygt tre minuter i början av den andra perioden vände 0–1-underläge till 2–1-ledning hade Djurgården knappt haft ett riktigt avslut på mål. Oftast behövde inte Daniel Henriksson i Färjestadsmålet ens anstränga sig, puckarna gick antingen över, utanför eller mitt på målet.

Stundtals var det bara ett lag på isen och det var inte hemmalaget. Färjestad forecheckade högt upp och lät knappt hemmaspelarna komma ur egen zon, ens när de var en man mer.

– Dom körde på som fan, vi orkade inte riktigt hela tiden, säger Hörnqvist som tyckte att det oavgjorda resultatet var rättvist.

– Absolut, men det är alltid tråkigt att inte få vinna.

Styrde in pucken

Men när Peter Nordström i power play styrde in 1–0 efter ett skott från Thomas Rhodin var det nog ingen av de drygt 6700 åskådarna i Globen som trodde på hemmaseger, det kändes snarare bara som en tidsfråga innan bortalaget skulle utöka sin ledning.

Andreas Johansson var en av de hetare för kvällen och bara millimetrar skilde Pelle Prestbergs stenhårda slagskott från att gå in, i stället tog pucken i insidan av stolpen och hemmaspelarna kunde pusta ut under pausvilan.

I andra kom Djurgården ut som ett helt nytt lag och det var dags för Patric Hörnqvist att presentera sig på allvar. 1–1 kom i spel fem mot fyra efter ett fint flippass av Fredrik ”Linkan” Bremberg.

– Får man puckarna på bladet är det bara att lägga in dom, ”Linkan” är en av elitseriens bästa passningsspelare, det är skönt att ha honom, säger Hörnqvist berömmande om sin kedjekamrat.

– Jag står på rätt plats vid rätt tillfälle, det är jävligt kul.

Dömde 600:e matchen

@TT Bröd:Strax efter kvitteringspucken verkade det som om jubilerande domaren Thomas Andersson som dömde sin 600:e elitseriematch, rycktes med av hemmapubliken. En tveksam utvisning på Färjestads Jörgen Jönsson följdes av en dubbelutvisning, dock inte en för vardera laget utan båda drabbade Färjestad, och i spel tre mot fem orkade man inte stå emot längre. Hörnqvist parkerade återigen framför ”Hento” i bortamålet och kunde till slut slå in pucken i öppen kasse.

– Ett slumpskott från en back, det uppstod kalabalik och det var bara att raka in den.

Och 19-åringen fortsatte att vara het, hattricket hängde i luften strax efter men för ovanlighetens skull vispade han pucken över från favoritpositionen framför kassen. Hörnqvist har ändå gjort åtta mål i elitserien och börjar ha häng på skytteligatoppen.

– Jag har bra självförtroende och det är klart jag känner att jag har flyt, men skytteligan går inte före laget, avslutar en, trots poängmissen, nöjd tvåmålsskytt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM