Titta – här jublar Scandinavium igen

HOCKEY

Frölunda vann efter förnedringen: Vi hade bättre tålamod

Frölunda blev utbuat efter förnedrade 0–6 mot Luleå senast.

I kväll fick Tomi Kallio Scandinavium att jubla igen – och ger hårt pressade Pelle Bäckman arbetsro.

– I sista perioden var vi det överlägset bästa laget därute, säger matchvinnaren.

Uskåpningen i senaste hemmamatchen mot Luleå tålde inte ens Sveriges trognaste hemmapublik; redan i mitten av den andra perioden när puckarna börjat rasa in valde folk att gå och när eländet var slut strömmade folk ut ur Scandinavium.

– Det känns i hjärtat att se folk gå och att höra busvisslingarna men i dag var det befogat, sa en bedrövad Karl Fabricius till Sportbladet då.

Bäckman skrädde inte orden:

– Det är bara att be alla som kom hit ikväll om ursäkt.

Åtgärden till lördagens bortamatch mot Modo var en total ommöblering i samtliga formationer – och ”Bäckis” kraftfulla markering fick omedelbar effekt. 2–1-segern gav Frölunda hopp igen, ett positivt tecken som förstärktes ikväll.

Frölunda vände 0–1 till 2–1 mot Djurgården. Efter Christian Eklunds 1–0 i första tog sedan en felaktig sargstuds hemmalaget tillbaka in i matchen – Dif-keepern Daniel Larsson gick ned bakom mål för att stoppa en dumpad puck, men studsen ställde istället Jonas Esbjörs helt ren som bara behövde raka in kvitteringen.

I powerplay efter 5.39 i sista avgjorde Tomi Kallio matchen – efter att han åter placerats i kedjan med Niklas Andersson och Martin Plüss.

– Efter att vi förlorade med 6–0 var det rätt att möblera om överallt i laget, men det är klart – jag och Niklas har spelat ihop i fem år så det är lite lättare. Det var rätt beslut av Bäckis, skämtade Kallio för Canal Plus.

11 144 hade hittat tillbaka till hemmaborgen – som nu jublade vid slutsignalen.

– Det var riktigt j-kla skönt...

Djurgården kom annars till spel med en lååång skadelistan där tränaren Hans Särkijärvi tvingades att matcha ett oerfaret lag.

Efteråt var Dif-coachen mycket besviken.

– Det här var väldigt bittert. Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match och förtjänade tre poäng. Vid det första målet tar pucken i sargkanten ut och vid det andra så kör de över vår målvakt.

Kallio höll med om att Frölunda hade problem.

– Vi var pressade, men jag tycker att vi spelade bra och skapade mycket. Jag tycker att vi har haft lite bättre tålamod på sistone. Vi gjorde inga stora misstag, utan pressade på och i tredje var vi överlägset bästa laget.

ARTIKELN HANDLAR OM