Linköping har slagläge

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleå måste vinna fyra raka

Linköping har slagläge i kvartsfinalen mot Luleå efter sin tredje seger över norrbottningarna.

– Nu är strupen blottad och nu gäller det för oss att bita till redan på måndag, säger tränaren Janne Karlsson, efter 2-1-segern.

Fyra segrar i rad är ett måste för Luleå om inte säsongen ska sluta precis som förra året, då laget slogs ut av Linköping.

– Vi kan inte tänka fyra matcher framåt. Nu får vi ta en match i taget och göra vad vi kan för att vinna. I dag var vi ok, men det är inte nog bra mot ett lag som Linköping, säger Slavomir Lener, Luleås tränare, till TT.

Linköping visade upp bländande försvar och målvaktsspel genom Rastislav Stana, som Luleå hade stora svårigheter att forcera.

– Rasti stod på huvudet i dag och gjorde flera kvalificerade räddningar. Men jag tycker inte att vi var på topp. Vi måste bli mer disciplinerade i fortsättningen, säger Andreas Holmqvist.

- Men vi spelar så att de måste skjuta mycket utifrån, och det var väl först på slutet som de fick några chanser inifrån, säger "Honken".

Linköping kan på måndag som första lag gå vidare till semifinal.

– Kvartsfinalen mellan oss förra säsongen var jämnare än i år. Det var tuffare och lite mer fajter. Nu har vi två hemmamatcher då vi kan avgöra. Det ska vi utnyttja så bra vi kan, säger Andreas Holmqvist.

Sportbladet.se, TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN