HV71

HV-stjärna stängs av

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Christensen stängs av två matcher och får böta

Erik Christensen slog upp klubban mellan benen på Frölundaforwarden Erik Karlsson.

Nu har straffet kommit.

HV-centern straffas med tre matcher varav en omvandlas till böter på 10 000 kronor.

– Vi får acceptera domen och kommer inte att gå in och överklaga något, säger sportchef Johan Hult, som bekräftar Sportbladets uppgifter.

Det var i tisdagens match mellan HV 71 och Frölunda som händelsen inträffade. I en kampsituation vid kortsargen slog Christensen upp sin klubba i skrevet på Karlsson som föll ihop på isen, men efter matchen mådde han förhållandevis bra.

– Det är lugnt. Det gjorde ont för stunden, som ni säkert vet själva. När jag skulle resa mig upp kände jag mig halvt spyfärdig, men det är ingen fara just nu, sa Karlsson till Sportbladet.

Två matcher och böter

Domarna valde att inte döma någon utvisning på Erik Christensen i den aktuella situationen.

Men efter att SHL:s Situationsrum och referensgrupp valt att granska händelsen togs beslut att anmäla Christensen till disciplinnämnden. PÅ SHL:s hemsida kallades Christensens agerande som ”respektlöst”.

Och nu har dom kommit.

Enligt vad Sportbladet erfar stängs Christensen av i två matcher och får ytterligare en match i böter. Det betyder att stjärncentern missar kvällens match mot Örebro och lördagens Smålandsderby mot Växjö.

– Vi får acceptera domen och kommer inte att gå in och överklaga något. I övrigt kommer vi inte kommentera något ytterligare. Nu blickar vi bara framåt, säger sportchefen Johan Hult.

Christensen, 31, har gjort 36 matcher för HV den här säsongen.

En till dom i dag:

Anton Lindholm, Skellefteå,  som tacklade Brynäs forward Alexander Lindgren mot sargen i tisdags, har också fått sitt straff.

Han stängs av i fyra matcher, varav en match omvandlas till böter på 3000 kronor.

DN skriver:

”Disciplinnämnden gör följande bedömning: Av utredningen framgår att kraften i tacklingen riktades mot Brynässpelarens huvud med följd att denne utgick skadad. Det rör sig därför om en tackling mot huvudet som regelmässigt leder till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden främst att Anton Lindholm haft hög fart in i situationen och att Brynässpelaren inte kan åläggas ett särskilt ansvar att förbereda sig på tacklingen. Sammantaget finner nämnden att förseelsen ska föranleda en avstängning motsvarande 4 matcher, inklusive den automatiska avstängning som följer vid matchstraff”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71