Hockey

Legendaren erbjuds specialkontrakt

Av: 

Fredrik Falk

HOCKEY

Selänne: ”Jag har fått fria händer” Se hans långa karriär i bilder

Först får han i princip bestämma lön.

Sedan hur mycket han ska spela.

Teemu Selänne, 44, har en hyfsat bra förhandlingsposition när KHL-laget Jokerit vill värva honom.

Finske hockeyprofilen Teemu Selänne har ännu inte bestämt sig för om han ska fortsätta spela ishockey. Helsingforsklubben Jokeriet, som träder in i KHL kommande säsong, anses som det hetaste alternativet.

Teemu Selänne spelade sju säsonger med Jokerit innan han flyttade till NHL.

Lagets delägare Roman Rotenberg har tidigare gjort klart att det knappast finns några ekonomiska hinder när det kommer till en värvning av Selänne.

– Teemu beslutar, men det kommer absolut inte att falla på pengarna, sade Rotenberg till Ilta-Sanomat för någon vecka sedan.

”Allt är möjligt”

Enligt tidningen kommer Selänne själv få välja hur många matcher han vill spela med Jokerit om han skriver på. Ett alternativ är att bara spela hemmamatcherna, för att undvika långa resor.

– Jag har fått fria händer att bestämma vad jag ska göra och hur många matcher jag vill spela, bekräftar Selänne för Ilta-Sanomat.

Än har den förre Anaheim-liraren inte tagit något beslut kring framtiden.

– Allt är möjligt, det är det som är problemet, sade Selänne under en välgörenhetstävling i golf, som anordnas av honom själv varje år i Finland.

– Jag har lovat att fundera över avtalet. Mindre speltid behöver nödvändigtvis inte vara positivt. Det är svårt att bara spela häften av matcherna, själva grunden i det här är att det är mycket matcher. Det skulle bli för långa avbrott, säger han.

Tröjan hissas

Den 44-årige finländaren avslutade NHL-karriären i våras när Anaheim Ducks åkte ur Stanley Cup mot mästarna Los Angeles Kings. Han gjorde 1 451 grundseriematcher, 684 mål och totalt 1 457 poäng under NHL-karriären. I veckan meddelade Ducks att Selännes tröja kommer att hissas i taket den 11 januari.

– Vilken ära. Hela organisationen har gjort Anaheim till en speciell plats för mig och min familj. Jag ser fram emot att dela den här speciella kvällen med våra fans, som har behandlat mig så bra under alla år, kommenterade Selänne.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!