HV71

Johansson visades ut när HV71 krossades

Av: 

Jonathan Berntsson

Markus Wulcan

HOCKEY

"Får rannsaka mig själv"

HV71 blev överkörda, utspelade och utvisade.

I slutet av matchen mot Frölunda skickades både tränaren Andreas Johansson och David Petrasek ner i omklädningsrummet.

– Jag frågade bara om de skulle döma i morgon igen. Men jag får rannsaka mig själv efter det lilla utbrottet, säger Johansson.

Mållöst efter den första perioden, men i andra och tredje tappade HV71 allt när SHL drog igång igen med bortamatch mot Frölunda.

Hemmalaget satte full fart och drog ifrån till en utklassningsseger, 5–0.

Fem minuter från slutet rann det över för Andreas Johansson, som skickades ut ur båset. Strax därefter drog också David Petrasek på sig matchstraff.

"Står för besluten"

Efteråt var Andreas Johansson frustrerad.

– Jag bryr mig inte om vad någon av er eller någon annan tycker. Jag är den jag är. Ibland reagerar man av en anledning och ibland kan man ha en plan i huvudet. Jag ursäktar det inte, men jag står för det och jag gjorde det, säger han till C More.

För Sportbladet utvecklar han:

– Ärligt talat, så farligt var det inte. Känslorna i ett derby ska komma direkt. Det var fan inga känslor från något av lagen. Det var som Roger (Rönnberg, Frölundatränaren) sa, det kändes som att man var på badhallen en söndag förmiddag när pensionärerna simmade.

Johanssons ilska grundade sig i ett Frölunda-mål som han inte ansåg borde bli godkänt.

– Jag ifrågasätter varför de dömer mål. Domarna säger till mig att ingen trycker på (Erik) Ersbergs benskydd och då blir man förbannad. Sedan ropade jag på Mattias Karlsson för jag tänkte att vi skulle spela fyra mot fem och då fick jag inte göra det. Vi var tvungna att vara fem på banan.

– Domaren skällde på mig för att jag pratade med Mattias, då frågade jag om han skulle döma imorgon igen och då visades jag ut.

Ett misslyckat test

Inför matchen justerade han om i laget.

Testet misslyckades.

– Vi var inte bra under hela matchen och att det rann iväg i tredje är aldrig bra. Men det går inte att älta saker nu, nu måste vi fixa lösningar, säger Andreas Johansson

Chans till revansch finns redan under tisdagen. Då möts lagen igen i Jönköping.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

HV71

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71