Masslagsmål mellan åttaåringar efter match

HOCKEY

”En omöjlig uppgift att sära på spelarna”

Hockeymatchen var över och det skulle tackas för god match.

Då eskalerade mötet in i ett slagsmål mellan 30 stycken åttaåriga pojkar.

– Det var ofattbart våldsamt, säger en vuxen person som försökte stoppa masslagsmålet.

En juniormatch i ryska Kazan mellan AK Bars 2 och Wave – två lag bestående av åttaåriga pojkar slutade i ett masslagsmål när mötet var över. AK Bars hade vunnit matchen i Vatan Sports Complex men när lagen skulle tacka varandra för god match tog allt en otäck vändning. Precis när handskakningarna inleddes började en ung spelare från vardera lag att bråka och inom blott 30 sekunder var de flesta – om inte samtliga – spelare från bägge lag inblandade i slagsmålet.

Inte ens domarna lyckades kontrollera situationen.

– Domarna hade förstås kunnat sära på spelarna men med 30 spelare på isen var det en omöjlig uppgift. Så fort de särat på två spelare och tagit sig an två andra var de igång igen, säger en talesperson för arrangören enligt Metro.

”Slå honom, sparka honom”

En av de vuxna som tagit sig in på isen för att försöka stoppa bråket var tagen efter matchen:

– Det var ofattbart våldsamt sett till hur unga pojkarna var. En av grabbarna jag drog undan skrek till sina lagkamrater: ”slå honom, sparka honom, kom igen".

Det är inte första gången som hockeyn fått rubriker för slagsmål på juniornivå. Senast i mars i fjol skakades kanadensisk hockey av ett masslagsmål bland 14-åringar i ett möte mellan Stonewall Blues och Manitoba First Nation.