Erixon till Toronto - lämnar Chicago

Foto: Tim Erixon
HOCKEY

NEW YORK. Tim Erixon tvingas lämna Chicago och flytta till Toronto.

Han plockades på så kallad ”waivers” av Maple Leafs under söndagen.

– Det har varit en galen säsong, men nu ska det bli kul att komma till en av de mest klassiska organisationerna som överhuvudtaget finns, säger han till Sportbladet.

Chicago Blackhawks trejdade tidigare i veckan till sig finländske legendaren Kimmo Timonen och behövde skapa utrymme i sin backbesättning.

Så i helgen sattes Tim Erixon upp på så kallad ”waivers”, varifrån andra klubbar under 24 timmar har rätt ta över spelarens kontrakt – och under söndagen högg Maple Leafs alltså till.

– Ja, det är lite stressigt just nu. Jag ska flyga dit i kväll (söndag) och sedan åka efter laget som är ute på en roadtrip, berättar Tim under packningen.

”Galen säsong”

Att behöva lämna Stanley Cup-kandidaten Blackhawks mot hopplösa Toronto Maple Leafs låter kanske inte så kul, men alternativet hade varit farmarlaget och i Leafs får ”Lill-X:et” förmodligen fler chanser att spela, så helt bedrövligt borde flytten ändå inte kännas.

– Nej, inte alls. Det har varit en galen säsong, jag bytte ju klubb redan i december och nu är det dags igen, men jag ser fram emot att det. Det ska bli kul att komma till en av de mest klassiska organisationerna som överhuvudtaget finns, säger han.

”Inte blivit så mycket hockey”

I Leafs finns dessutom chansen att den 24-årige Skellefteå-sonen får spela lite. Det har det varit lite si och så med i Chicago. Han har huvudsakligen agerat reserv och de facto bara spelat åtta matcher sedan åttonde december.

– Det stämmer, det har inte blivit så mycket hockey alls den här säsongen. Men förhoppningen är såklart att det blir lite fler matcher i och med den här flytten.

Toronto blir Erixons fjärde NHL-klubb. Han har tidigare spelat för New York Rangers, Columbus Blue Jackets och just Chicago.

ARTIKELN HANDLAR OM