Hamburgarregn efter Ottawas viktiga seger

HOCKEY

Zibanejad: ”Curtis Lazar åt en, inte jag”

1 av 4

TORONTO. Hamburgarna haglade över isen i Ottawa i natt.

Så har Senators-fasen nämligen bestämt sig för att fira stora segrar som målvaktssensationen Andrew ”Hamburglar” Hammond bidrar till – och få har varit större än den han fixade i streckdramat mot Boston i natt.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Helt galet. Men jag åt i alla fall ingen burgare . Det gjorde Curtis Lazar, säger en skrattande Mika Zibanejad till Sportbladet efter 6-4-segern.

För de inblandade lagen var det ingenting mindre än säsongens match som avgjordes i Canadien TTire Center i Ottawa i natt.

Senators hade den verkliga chansen att utmana Bruins om den sista slutspelsplatsen i östa konferensen – och Bruins vice versa chansen att slutligen hänga av Senators.

”Kändes som slutspel”

Stämningen, intensiteten och nerven blev därefter.

– Ja, det var verkligen en rolig match att spela. Det kändes som slutspel, säger Mika Zibanejad på telefon medan han firar de två poängen genom att diska (!).

Ännu roligare blev det för Mika och hans lagkamrater eftersom de efter många om och men vann det sällsynt svängiga och öppna dramat med 6-4.

– Vi har varit inblandade i många målsnåla matcher på slutet, så det var lite kul att få spela en sån här också. På något vis kändes det direkt att det skulle bli en sådan kväll, fortsätter Mika.

”Kändes under kontroll”

– Men jag tycker fortfarande vi höll oss till vår gameplan och gjorde det vi skulle och även när de gick upp i ledning och senare kvitterade våra ledningar kändes det som att hade det under kontroll.

Med denna femte raka seger – som säkrades när Mika själv var med och spelade fram Bobby Ryan i mitten av tredje perioden – knappade Sens alltså in på Bruins.

De har nu bara två poäng upp till den där playoff-platsen – och en match mindre spelad.

– Ja, det är rätt otroligt. Innan vi fick vårt lyft var vi...ja, vad var det...fjorton poäng efter, säger den 21-årige stockholmaren som firar segrar med diskborsten.

– Vi har gett oss själva en chans att nå playoff nu och det känns väldigt inspirerande. Det ska bli väldigt roligt de sista grundserieveckorna nu, vi har liksom inget att förlora.

Men desto mer att vinna.

Rejäla hamburgerorgier, till exempel.

Döpt efter McDonalds-figur

För det är så Senators-fansen börjat fira segrarna.

De vräker in hamburgare på isen när slutsignalen går.

Orsak:

Andrew Hammond, tredjemålvakten som initierade klubbens pånyttfödelse när han plötsligt tvingades täcka upp för skadade duon Craig Anderson och Robin Lehner, kallas sedan länge ”Hamburglar” – efter en nordamerikansk figur av ungefär samma sort som Ronald McDonald.

För några matcher sedan var det en supporter som uppmärksammade detta genom att kasta in en liten ostburgare Hammond tog upp och viftade med – och nu har nästan alla tagit efter.

I natt haglade köttskivorna över Canadien Tire-isen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Helt galet. Men jag åt i alla fall ingen. Det gjorde Curtis Lazar, skrattar Mika.

I övrigt kan konstateras att Carl Söderberg gjorde sitt elfte mål för säsongen och därtill noterades för en assist, liksom Loui Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM