Rekordmannen nätade direkt

HOCKEY

Örebros nyförvärv presenterade sig

Foto: Derek Ryan presenterade sig direkt.

LINDESBERG. 100 poängsmannen Derek Ryan, 27 år, presenterade sig direkt för Örebros fans med två mål i debuten.

– Skönt att göra mål direkt. Man får bättre självförtroende av det, säger rekordmannen.

Derek Ryan, 27, var ett jagat byte i våras. Leksand, HV71 och Linköping jagade honom. Men två blixtresor av Örebro, via General Manager Pontus Gustafsson,

tog Ryan till mälardalen och Kenta Johanssons lag.

– Jag trivs i Örebro. Grym stad och perfekt centrum bara några minuters promenad från min lägenhet. Jag är en storstadskille och starten i Sverige är perfekt, säger Ryan.

Han slog igenom med dunder och brak förra säsongen när han gjorde 100 poäng i Villacher, slutspel och grundserie. Det var österrikiskt rekord och Ryan är alltså den spelare som gjort flest poäng under en säsong i Alpligan.

– Det gamla rekordet var på 96. Riktigt kul att få rekordet och nå 100, säger han.

”Ska bara hjälpa Örebro”

Mot Brynäs på onsdagskvällen gjorde han två mål. Och han är en klassisk målskytt. Han är där det händer och klubben är sådär otäckt med hela tiden. Lite av en Håkan Loob-typ, speciellt eftersom båda är rightare.

– Det här var min första match i Sverige och jag känner direkt att spelet är på en högre nivå än i Österrike. Jag har inget personligt mål med min säsong här i SHL. Ska bara hjälpa Örebro, säger han och berättar att han ser hockey som ett delmål i livet. Ett annat är att fortsätta med läkarstudierna.

– Jag har gått fyra år på college, premed, och hockeykarriären håller på bara på ett visst antal år och sedan är det ett yrke som gäller. Jag siktar på att fortsätta inom medicin efter karriären, säger Ryan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF