”Kunde åka hem med högt huvud”

HOCKEY

Karlstad. Djurgårdens tunga svacka fortsätter.

I kväll stämde mycket i spelet – men självförtroendet blev avgörande.

– Vi fick en poäng med oss och någonstanns känner jag att vi kunde åka från Karlstad med högt huvud, säger tränaren Robert Ohlsson.

Efter premiärsegern mot Leksand har Djurgården bara tagit en trepoängare. I kväll såg man inledningsvis ut att gå mot en efterlängtad seger men Färjestads målvaktsspel grusade Djurgårdens jakt på tre poäng. Istället fick man bara med sig en pinne hem till Stockholm efter en strafförlust.

Djurgården hade det mesta av spelet i matchen och var i princip hetare än FBK i två perioder. Eller vad sägs om 19 skott på mål i första perioden? Gästerna öppnade upp matchen i ett blixtrande tempo och de lirade med aggressivitet. Dock var det spelaren på sista utpost i Färjestad som var av en avgörande karaktär.

”Det känns surt”

Enligt tränaren Robert Ohlsson berodde förlusten även på på självförtroendet. Eller snarare bristen på ett det.

– Det känns surt att det blev så här. Någonstanns tycker jag ändå att vår prestation var bra. Men Färjestad spelar med ett enormt självförtroende just nu. De tog tag i matchen och det är just deras självförtroende som gör att de kan vinna. Det ser jag som den stora skillnaden, säger han.