Svenskens deal – värd 200 miljoner

avAndreas Käck

HOCKEY

Får nytt kontrakt av NHL-klubben

Foto: TT
Rickard Rakell.

Rickard Rakell blir kvar i NHL.

Efter uppgifter om att Tre Kronor-forwarden skulle kunna inleda säsongen i KHL kommer nu beskedet:

Han är överens med Anaheim Ducks om ett nytt jättekontrakt.

Osäkerheten kring Rickard Rakell och Hampus Lindholm har varit stor på senare tid. Svenskduon har inte kommit överens med sin NHL-klubb, Anaheim Ducks, om nya kontrakt och i slutet av september kom uppgifter om att Rakell och Ducks var ”långt ifrån varandra” och att 23-åringen därför övervägde att lämna för spel i ryska KHL-laget Sibir Novosibirsk.

Värt 200 miljoner

Så blir inte fallet.

Rakell – som fick en framskjuten topp sex-roll förra säsongen och som då svarade för karriärsbästa 43 poäng (20+23) – har nu belönats med ett saftigt sexårskontrakt.

NHL-gurun Bob McKenzie skriver på twitter att den genomsnittliga årslönen ligger på 3,8 miljoner dollar, alltså cirka 33 miljoner kronor vilket gör att kontraktets totala värde blir nära 200 miljoner kronor.

23-åringen missade World Cup på grund av komplikationer från en tidigare blindtarmsoperation och är ännu inte riktigt redo för spel.

Men klart är alltså att han förblir Anaheim Ducks trogen.

Osäkert kring Lindholm

Vad som händer med Hampus Lindholm är fortfarande oklart. Den svenske backen uppges kräva ett kontrakt med minst 6 miljoner dollar i årslön vilket Anaheim inte ska vara villigt att betala.

I och med Rakells nya kontrakt ligger klubben nu också och pressar mot lönetaket och en trejd (byte) av antingen Hampus Lindholm eller amerikanske backen Cam Fowler ter sig mer och mer troligt.

ARTIKELN HANDLAR OM