Guldtränarens stora ilska efter tacklingen

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Serieledaren Luleå/MSSK vann mot SDHL-jumbon SDE med 3-1.

Efteråt sågade guldtränaren Fredrik Glader motståndarlaget.

– Det är klart att vårt spel inte fungerar när vi måste försvara oss mot skador i varje situation, säger han.

Fjolårssegraren Luleå/MSSK leder SDHL-tabellen på 51 poäng, efter bara två förluster hittills under säsongen.

Mot jumbon SDE, som bara har tagit en poäng hittills i år, blev det under lördagskvällen ännu en seger.

Men det var en irriterad Luleåtränare efter matchen. Händelsen som fick bägaren att rinna över var en tackling mot stjärncentern Emma Nordin som knockades till isen av Stockholmslagets nederländska Mieneke de Jong med bara två minuter kvar av matchen. Forwarden kom snett bakifrån när Nordin vände upp för att gå till anfall. Nederländskan fick matchstraff för charging.

"På gränsen hela tiden"

– Den är så otroligt ful och jag tycker den speglar matchen. Det är fysiskt ovårdat, höga armbågar och på gränsen hela tiden. Det känns jävligt trist, säger Fredrik Glader.

Tränaren medger att han är frusterad över att laget inte fick igång sitt spel på grund av motståndarna men att det finns andra sätt att stoppa dem på.

– Vårt spel fungerar så klart inte när vi måste försvara oss mot skador i varje situation. Vi har mött andra lag som ställer till det för oss med andra metoder, utan risk, och då är det hockey som spelas...

"Klart det är starka ord"

I lokaltidningen NSD sa Fredrik Glader att "de går för att mörda, i stort sett. De gör ingenting ute på banan som speglar hur vi vill se svensk damhockey".

Det är rätt hårda ord...

– Ja det är klart att det är starka ord. Men de går i stort sätt in för att stänga alla situationer på ett sätt som man inte ska göra. Men det handlar väl mycket om att de inte hänger med.

Statusen på landslagsstjärnan Emma Nordin, som nyligen kommit tillbaka från en korsbandskada, var vid midnatt ännu oklar.

– Hon ska in och kolla så att det inte är en hjärnskakning och var tagen. Vi kommer höras under morgonen. Jag hoppas verkligen för Emmas skull att hon kan vara med nästa match.

Nästa match spelas redan under söndagen då Luleå möter Leksand hemma. Glader ser fram emot den.

– Ja, Leksand är ett lag som jobbat stenhårt och har mycket spelkvalitet. Det ska bli kul att lira lite hockey.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM