Stjärnorna ser ut att missa VM

HOCKEY

Två etablerade namn ser ut att missa VM-turneringen i Moskva

Foto: Staffan Kronwall och Oscar Möller.

På tisdag samlar Pär Mårts sin första trupp inför VM-förberedelserna.

Men två etablerade spelare ser ut att missa VM.

Oscar Möller har redan tackat nej och mycket talar för att även Staffan Kronwall gör det.

Experterna: De tar SM-guld

VM inleds andra veckan i maj, men redan nu på tisdag samlar förbundskapten Pär Mårts de första spelarna för några träningar i Segeltorps ishall söder om Stockholm. Bara spelare som spelat klart med sina klubblag är aktuella. I den första truppen finns bara 14 spelare med, bland annat är bara två backar uttagna.

Men det kan komma att fyllas på med spelare från Djurgården och Färjestad om de blir utslagna i nästa match.

– Vi får ta ett snack med varje enskild kille och se vad status är, säger Pär Mårts.

Två spelare som kan bli aktuella men som tackat nej i ett första skede är Örebros Martin Johansson och KHL-backen Jonas Ahnelöv:

– Martin har ont i ryggen och vi får se om det släpper. Då kan han bli aktuell. Ahnelöv fick en smäll mot huvudet i slutet av säsongen och vill fysa lite först och se hur kroppen reagerar.

Dubbellandskamper mot Schweiz

Två spelare som varit givna i landslaget ser dock ut att missa VM. Oscar Möller har redan tackat nej och en hel del talar för att även lagkaptenen Staffan Kronwall gör samma sak.

– Staffan har en skada och så är det även en annan sak som påverkar. Vi ska ta ett nytt snack om några dagar, men det är osäkert. Möller har tackat nej för hela säsongen. Han opererade sig inför den här säsongen och började spela direkt han var friskförklarad. Nu känner han att han vill ha en hel försäsong för att bygga upp kroppen, säger Mårts.

Efter tre dagar i Segeltorp blir det några lediga dagar innan truppen den 5 april samlas för dubbellandskamper mot Schweiz i Ljungby och Ängelholm.

Sverige inleder VM 6 maj mot Lettland.

Experterna: De tar SM-guld

ARTIKELN HANDLAR OM