”Spelar ingen roll vem vi möter”

HOCKEY

Modo ställs mot formtoppat Leksand

Foto: Victor Olofsson.

Leksand besegrade Tingsryd i två raka matcher. Och nu ställs man mot Modo i direktkvalet till SHL.

– Det spelar ingen roll vem vi möter, kommenterar Modoforwarden Victor Olofsson.

För andra året i rad behöver Modo kvala för att hålla sig kvar i SHL. Säsongen har varit riktigt tung för Örnsköldsvikklubben och redan i november sparkade man den dåvarande huvudtränaren Larry Huras. Istället kom Andreas Johansson in för att rädda laget – men det hjälpte inte när Modo slutade näst sist i tabellen.

– Vi fick en riktig taskig start på säsongen. Sedan fick vi aldrig något riktigt lyft och vi förlorade mot lagen som låg just ovanför oss, och då är det svårt att ta igen efter en dålig start, säger forwarden Victor Olofsson till Sportbladet.

"Spelar ingen roll för oss"

Under tisdagskvällen stod det också klart vem motståndarna blir. Modo kommer ställas mot Leksand efter att de besegrat Tingsryd i två raka matcher. Man avgjorde på hemmaplan inför en fanatisk hemmapublik. Men Modo skräms inte av Leksandspubliken, snarare tvärtom.

– Det spelar ingen roll vem vi möter. Vi har riktigt bra chanser att gå vidare och slå ut Leksand, säger Olofsson och fortsätter:

– Det kommer bli spännande. Leksand har ju en riktigt bra publik, så det ska blir riktigt roligt att få spela inför en fullsatt publik.

Modo släppte in näst mest mål av alla lag i SHL, det var bara jumbon Karlskrona som var värre. Victor Olofsson tror också att försvarsspelet blir extra viktigt i kvalspelet.

– Vi måste få till försvarsspelet och inte bjuda på några billiga mål. Sedan måste vi komma upp i numerärt överläge, de momentet kan bli helt avgörande.

Långt speluppehåll

Samtidigt som Leksand har spelat heta matcher har Modo vilat.

Laget spelade sin sista match 8 mars när man besegrade Karlskrona. När kvalspelet drar igång på söndag kommer det vara hela tolv dagar sedan Modo spelade sin sista match.

– Det kan vara både och med att vila så länge. Det kan nog vara segt den första matchen. Samtidigt kommer vi vara rejält utvilade samtidigt som Leksand har spelat tuffa och täta matcher, säger Olofsson.