Fiaskot: Ryssland nollat i premiären

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Under all kritik med de här stjärnorna”

Foto: AFP

Favorit till titeln.

Men Ryssland fick sämsta tänkbara start då man förlorade öppningsmatchen mot Tjeckien.

– Under all kritik, säger experten Petter Rönnqvist i TV12.

Alexander Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov, Jevgenij Malkin och Vladimir Tarasenko är kvar borta i USA och spelar Stanley Cup med sina respektive NHL-lag men ryssarna har ändå fått ihop ett riktigt vasst lag till VM.

Man är favorit till titeln enligt oddsen, och många experter, men fick sämsta tänkbara start inför hemmapubliken. Det tog nämligen tvärstopp mot ett på pappret klart svagare Tjeckien som vann med 2-0.

”Dykardojor”

Tomas Kundratek spräckte nollan 14.48 in i den första perioden och Roman Cervenka chockade de ryska fansen när han satte 2-0-målet i power play redan efter mindre än en minut i den andra perioden.

– Inte alls förvånande med tanke på hur Rysslands boxplay sett ut. Man hjälper inte varandra, det är passivitet framför egen kasse … nej, det är ”dykardojor”. De ser ut att ha svårt att röra sig, sa experten Petter Rönnqvist i TV12.

”Under all kritik”

Därefter fick Ryssland ett flertal chanser i power play – men den tjeckiske keepern Domonick Furch stod pall och i stället kunde Michal Birner sätta slutresultatet 3-0 i öppen kasse.

– Det är under all kritik med de här stjärnorna, säger Petter Rönnqvist om Rysslands insats.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!