Oilers upp i topp efter nya krossen

HOCKEY

NEW YORK. Edmonton Oilers har i sanning varvat upp igen.

I natt knockade de självaste Chicago med en 5-0-smocka hemma i Rogers Place – och svenske backen Oscar Klefbom bidrog med såväl mål som en assist.

– Det är riktigt härligt att vi kan slå så bra lag på det här sättet. Det ger oss verkligt självförtroende, säger den 23-årige värmlänningen till Sportbladet.

Fansen hade precis börjat vänja sig vid tanken att det skulle bli som vanligt med Oilers – trots den utmärkta starten på säsongen.

Innan helgen förlorade de nämligen fem matcher i rad och såg inte alls särskilt stabila ut.

Men nu har ynglingarna satt ner foten och visat att det till skillnad från de närmast föregående säsongerna inte kommer bli något ras.

Först slog de Dallas med 5-2 i lördags och i natt följde de alltså upp med en rungande 5-0-seger mot Chicago i natt.

– Vi har spelat riktigt bra i 60 minuter nu, i synnerhet defensivt. Och så har vår målvakter stått för storartade insatser, förklarar Oscar Klefbom på telefon från Alberta.

Han fortsätter:

– Det är riktigt härligt att vi kan slå så bra lag på det här sättet. Det är just lag som Chicago vi måste besegra för att ta oss till slutspel. Nu får vi verkligt självförtroende.

”Stjäl mina mål”

Oscar dammade själv in 1-0 två och en halv minut in i matchen – och såg i ett powerplay i slutet av den inledande perioden ut att ha gjort sitt andra mål för kvällen också, men det visade sig att Leon Draisaitl  var på den pucken innan den gick in.

– Ja, tysken ska alltid hålla på och stjäla mina mål, skojar han.

– Nädå, det spelar ingen roll vem som gör målen. Huvudsaken vi vinner. Men det är förstås roligt att få vara med och bidra också. Det ger ökat självförtroende även på ett personligt plan.

Med segern återtog Edmonton förstaplatsen i Pacific-divisionen.

ARTIKELN HANDLAR OM