Han blir ’joker’ i Sveriges WC-lag

HOCKEY

Uppgifter: Brynäs-hjälten tar plats i laget

Foto: Jakob Silfverberg.

På fredagen tas de sju sista namnen till World Cup ut.

Nu avslöjar Gefle Dagblad att Jakob Silfverberg, 25, är ett av dem.

Anaheim-forwarden blir en joker i Rikard Grönborgs lagbygge.

2 mars presenterade Rikard Grönborg 16 namn till World Cup. Två målvakter, sex backar och åtta forwards offentliggjordes som stommen i det svenska laget.

– Vårt lag ser riktigt bra ut. Det finns många skickliga spelare, inget snack om saken. Vi har ett lag som kan utmana om titeln, sa givne förstemålvakten Henrik Lundqvist då.

”Säkra uppgifter”

Sedan dess har det spekulerats hejvilt om vilka som ska ta de sju sista platserna. Men redan nu avslöjar Gefle Dagblad ett av namnen – nämligen Jakob Silfverberg.

”Säkra uppgifter säger att Silfverberg tar en av de forwardsplatser som återstår”, skriver GD.

25-åringen och hans Anaheim Ducks åkte ur Stanley Cup-slutspelet redan i förstarundan efter förlust i sjunde avgörande matchen mot Nashville Predators.

Bra i boxplay

Silfverberg hade en trög inledning på säsongen men kom i gång rejält på slutet. Han gjorde totalt 39 poäng (20+19) på 82 matcher i grundserien och svarade för fem assist i de sju slutspelsmatcherna.

Silfverberg är känd dels för sitt sylvassa handledsskott, dels för sitt spel i boxplay. Brynäs före detta guldhjälte hade mest istid i numerärt underläge av alla svenska forwards i grundserien – och därtill var Anaheim det statistiskt bästa boxplay-laget i hela NHL.

Fredagens presskonferens inleds klockan 17.00.