Johan Tornberg: "Kom som en chock"

HOCKEY

Ligger lågt om att ta över efter Kenta

Foto: Johan Tornberg.

Kenta Johansson kliver åt sidan och blickarna riktas mot Johan Tornberg.

Men den assisterande tränaren ligger lågt gällande att ta över som huvudtränare i Örebro.

– Det har inte slagit mig över huvud taget, säger han till Sportbladet.

En trög start på säsongen, absolut. Men trots det var det en bomb som slog ner i hockey-Sverige när Kenta Johansson i eftermiddags meddelade att han slutar som tränare i Örebro.

Efter tre år i klubben tackar den 60-årige coachen för sig och träder självmant åt sidan.

Ett väntad besked bland ledare och spelare? Absolut inte.

– Jag fick veta det vid lunchtid när Kenta och ledningen hade möte med oss övriga tränare. Det kom som en chock. Det var ingenting som vi hade känt av, diskuterat eller känt på oss på något sätt, säger assisterande tränaren Johan Tornberg.

Precis som Kenta Johansson själv gillar att påpeka understryker Tornberg att den avgående tränaren är en känslomänniska men att han trots det dolde dagens nyhet väl.

Inga förändringar

Och något missnöje i spelartruppen ska det inte vara tal om.

– Absolut inte. Det har flutit på utan problem på alla sätt och vis. Det är väl klart att vi ledare inte har haft samma syn på spelet alltid, men det tycker jag inte man ska ha heller. Jag kan tycka en sak om backarna och Kenta en annan. Men det tycker jag bara är nyttigt. Men i övrigt när det gäller det grundfundament vi haft som ledargrupp så har vi fungerat bra ihop.

Örebro har inte tagit mer än två poäng på de fyra första omgångarna i SHL men Tornberg har sett ljusglimtar i spelet som ska fortsätta nötas precis som tidigare.

– Kortsiktigt kommer det inte förändra någonting, egentligen. Vi har varit ihop med Kenta och satt ihop ett spel som vi vill jobba vidare med. Det kommer vi fortsätta med, även om vi inte anser att det är klart på långa vägar utan vi vill bli bättre och bättre.

Sammanträder i möte i morgon

Vad som händer nu är att Tornberg tillsammans med den andra assisterande tränaren Lars Ivarsson tar över i båset tills vidare. Hur organisationen formas på lång sikt kommer klubben återkomma kring.

Tränarstaben kommer tillsammans med styrelsen sammanträda och diskutera framtiden i morgon.

Du måste ha tänkt tanken att du nu kanske blir den som tar över huvudansvaret?

– Nej, det har faktiskt inte slagit mig över huvud taget. Jag har varit tydlig med det sedan jag hoppade in i det här ledarskapet för tre år sedan att jag skrev på som assisterande tränare och det är någonting som jag tänker fullfölja. Men sen hände det här... och jag har inte haft tankar över huvud taget på att det ska bli något annat än det arbete jag gick in i från början.

Duckar i tränarfrågan

Skulle du vilja bli huvudtränare?

– Det är bara dumt att spekulera i. Jag känner bara att nu ska vi göra ett bra jobb. Jag och Lasse har känt varandra sen många år tillbaka. Vi kommer få olika bitar i tränarskapet och få ta tag i flera saker som Kenta har haft hand om tidigare. Men det kommer att gå, det kommer fungera. Sen får vi se vart det tar oss längre fram.

Nu höjs det röster om att det är dags för dig att visa vad du går för som huvudtränare. Tankar kring det?

– Det är ingenting jag tänker på. Det kan låta träligt men jag vill ha ett dag till dag-arbete, vara insatt i jobbet så bra som möjligt bara. Där är jag. Jag tycker bara att det är för jävla roligt med ishockey.

ARTIKELN HANDLAR OM