Nashville räddade av doldissvensken

HOCKEY

”Det är lätt det största målet i min karriär”

NEW YORK. Viktor Arvidsson gjorde sitt livs mål i natt.

Två minuter in i ännu ett övertidsdrama mot San Jose i Bridgestone Arena kom den svenske Nashville-rookien loss i motståndarzonen – och avgjorde måste-matchen med en backhand a la Sidney Crosby.

– Jo, det är det är lätt det största målet i min karriär. Det är sånt man drömmer om när man är liten, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern som tvingar fram en Game 7 även mellan Sharks och Predator

Visst, det blev övertidsthriller mellan Nashville och San Jose i Bridgestone Arena i natt också.

Men det här avgjordes aningen snabbare än det i den femte matchen förra veckan.

Då tog det två och en halv extraperiod innan Mike Fisher kunder svepa in en retur.

Nu hann sudden death-dramat bara pågå i drygt två minuter. Sedan fick Viktor Arvidsson tag i en puck som Skellefteå-kompisen Melker Karlsson inte kunde hålla fast med skridskon på blålinjen, stormade in i Sharks-zonen och drog som en annan Sidney Crosby iväg ett backhand-skott som målvakten Marty Jones inte kunde stoppa.

– Pucken damp plötsligt ner framför mig och jag drev in den i zonen. Sedan försökte jag väl egentligen bara lägga den mot mål, men jag fick en bra träff och den gick in, säger han med lätt förvåning i stämbanden på telefon från hemstaden.

Uppflyttad i förstakedjan

Viktor fortsätter:

– Det är det är lätt det största målet i min karriär. Det är sånt man drömmer om när man är liten.

Målet var den 23-årige rookiens allra första i Stanley Cup-slutspelet, men han har övertygat i samtliga Predators matcher mot Ducks och Sharks och flyttades inför nattens måste-match upp i förstakedjan med Filip Forsberg och Ryan Johansen.

– Det var roligt, vi trivdes ihop. Jag vet ju vad de kan, det är väldigt duktiga hockeyspelare. Fast jag försöker alltid spela mitt eget spel och göra det jag ska, vem jag än spelar med, säger han.

Det verkar vara en begåvad idé.

Nu blir det alltså en sjunde, direkt avgörande match också i den här serien – natten till fredag.

Sharks har fördel av hemmaplan, men det verkar som att det aldrig går att räkna bort Predators

De har, likt LA Kings för några år sedan, visat sig besitta kackerlackas egenskaper och är snudd på omöjliga att bli av med.

De kommer inte bara tillbaka från underlägen i matchserierna. De vänder på själva matcherna också.

”Vi tror på oss själva”

I natt hade Sharks ledningen med 2-0 i första perioden och gjorde till synes blytunga 3-2 när när tio minuter återstod av ordinarie matchtid.

Men Predators kom tillbaka.

Igen

– Vi tror på oss själva och offrar oss alltid för varandra och känner alltid att vi kan komma tillbaka. Vi ger helt enkelt inte upp, konstaterar matchhjälten.

Som ser fram emot den korta NHL-karriärens andra Game 7 (på bara några få veckor).

– Båda lagen måste vinna. Då brukar det bli bra matcher, säger han.

 Se fler klipp och höjdpunkter på viasatsport.se

ARTIKELN HANDLAR OM