Beskedet som får Frölunda-fans att jubla

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
HOCKEY

GÖTEBORG. Förlust i förlängningen var bittert för tremålsskytten Jan Mursak.

Men här är beskedet som får Frölundasupportrarna att jubla.

– Jag kan inte lova någonting, men jag älskar verkligen att vara här och det är en stor chans att jag kommer tillbaka nästa år, avslöjar han för Sportbladet.

Seger mot Malmö i onsdags, men med Ryan Lasch skada talade ändå mycket för att Frölundas guldchans var om inte borta så i fall betydligt mindre.

Tre dagar senare är tonläget betydligt positivare, trots förlust (4-5) mot HV71. Ryan Lasch är högst troligt tillbaka till slutspelet. Och Jan Mursak har klivit fram som en skarpladdad ersättare för amerikanen. Tre mål och ett assist från slovenen, varav 2+1 kom i powerplay.

– Jag är glad att jag kunde stiga fram i Lasch-rollen, det är inte så lätt att göra det. Han är fantastisk där, och tidigare har jag mest spelat framför mål i powerplay. Det är kul att jag lyckas producera, men vi saknar Ryan och jag längtar tills han är tillbaka igen, säger Mursak. 

Slovenen kom in som ett sent nyförvärv i början av januari, och med frågetecken omkring sig. En skadad handled riskerade att spoliera hela säsongen innan han ens börjat spela för Frölunda, men behandling och rehabträning har gjort honom helt fit. Och det har gjort att han gör succé.

Ligans hetaste

15 poäng (9+6) på 12 matcher gör honom till en av ligans hetaste spelare. Men succén i både Frölunda och Sloveniens OS-lag har fått andra, större och rikare, klubbar att få upp ögonen för forwarden. Kontraktet med Frölunda är bara skrivet säsongen ut, men nu avslöjar han att en hel del talar för att han blir kvar med ett nytt kontrakt på fickan.

– Jag älskar att vara i Frölunda, att komma hit var ett av de bästa besluten jag tagit i min karriär. Det finns inte en enda sak jag skulle vilja ändra på och att det blivit succé här gör det ännu bättre. 

Frölunda och Mursak har förhandlat ett tag nu om en förlängning.

– Ja, det är en process. Vi snackar. Alla pressar mig nu, skriv på här, skriv på här. Men jag vill inte tänka på kontraktskrivning varje dag. Men vi snackar och det går framåt. Det ser bra ut. 

Men du har fler bud att fundera över?

– Well, det fanns andra klubbar som ville ha mig innan jag kom hit också, från andra ligor. Men jag bestämde mig ändå för att komma hit. Självklart så kommer det alltid finnas bud från andra ligor också, men jag har inte bestämt mig ännu. Jag vill bara spela här nu och koncentrera mig på att Frölunda ska vinna. Det har varit helt otroligt för mig här.

Vad är din känsla?

– Vi får se. Jag kan inte lova någonting, men jag älskar verkligen att vara i Frölunda och det är en stor chans att jag kommer tillbaka. 

Här målas spelarna för SHL-bibeln 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM