Svedberg ville slåss med ryske målvakten

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det var en otroligt dålig insats av domarna”

Foto: SVT.SE/SPORT

HELSINGFORS. Landskampen mellan Tre Kronor och Ryssland slutade med tumult och svenske målvakten Niklas Svedberg utmanade ryske målvakten Shesterkin på slagsmål.

– Domarna gjorde ett misstag och jag var förbannad, säger Niklas Svedberg efter Tre Kronors förlust 2–3.

Foto: REUTERS
Niklas Svedberg.

Tre Kronor gjorde en bättre match mot Ryssland jämfört med matchen mot Tjeckien i torsdags.

Och det var nära poäng för förbundskapten Rikard Grönborg och Tre Kronor.

Ryssland hade hela tiden ledningen i matchen, men ett otursmål till 1–3 när Henrik Tömmernes ramlade på offensiv blålinje gjorde att ryssarna kom i ett friläge 2–0 och satte lite avgörande 1–3.

Tre Kronor-spelarna visade känslor och var heta i matchen.

Speciellt i slutskedet när domarna först blåste för sex spelare på isen för Tre Kronor, något som var helt fel eftersom Tre Kronor hade sex spelare på isen.

– Otroligt dålig insats av domarna. Det störde mig och laget. Det här är ingen träningsmatch. De måste fatta att det är en landskamp och det finns känslor och rivalitet mellan landslagen, säger Niklas Svedberg.

Viftade mot ryske målvakten

Han hamnade i fokus på slutsignalen.

Det blev slagsmål vid sargkanten, upprörda svenska spelare mot lyckliga ryssar. Samtliga spelare var inblandade. Svedberg ville vara med och viftade mot ryske målvakten Shesterkin på andra sidan av rinken. Svedberg lämnade till och med sitt mål och åkte mot ryska zonen för att med eftertryck visa vad han ville göra.

Utan framgång.

Ryssen antog inte utmaningen.

– Det var inga hard feelings efteråt, inget personligt. Vi skrattade åt det. Men jag var förbannad och ville visa känslor och skällde lite, säger Svedberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE