”Man tänkte till, var otäckt”

avTomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Tomas Ros
Fin hyllning och hedran till de omkomna i ungdomslaget Humboldt Broncos.

KÖPENHAMN. Han satt i en spelarbuss i Kanada när den tragiska nyheten om hockeylaget Humboldt Broncos kom ut.

– Klart man tänkte till. Det var lite otäckt, speciellt eftersom vi också var i en buss, säger Tre Kronor-målvakten Filip Gustavsson som nu hedrar de omkomna med en sticker på sin hjälm.

Under natten mot lördagen den 7 april skedde en allvarlig krock mellan en buss, innehållande det kanadensiska ungdomslaget Humboldt Broncos, och en lastbil.

Olyckan ägde rum i nordöstra Saskatchewan i Kanada.

En lastbil rammade lagets buss från sidan.

Humboldt, som spelar i en liga för spelare i åldrarna 16–20 år, var på väg till en slutspelsmatch mot Nipawin Hawks när olyckan inträffade.

16 spelare/ledare omkom i olyckan och många skadades.

”Fick speciella känslor”

En stor tragedi som skakade hela hockeyvärlden där många kände igen sig. Just buss till bortamatcher är så synonymt för hockey-familjen och gärna under dåliga förhållanden som regn, rusk, mörker eller snö.

För Tre Kronors tredjemålvakt Filip Gustafsson var olyckan speciell. Efter säsongen med Luleå valde han att åka över och fortsätta att spela med Belleville Senators i farmarligan AHL där buss är en stor del av vardagen.

Laget var på väg hem från en bortamatch mot Rochester och när de rundat Lake Ontario, på väg in i Kanada, kom nyheten om Humboldts olycka.

– Var speciellt. Vi var ju precis som de i en buss och det var lite otäckt. Man fick speciella känslor, säger Filip Gustavsson.

Hela världen har hedrat de omkomna och så även Tre Kronors målvakt Gustavsson.

Han har ett klistermärke på baksidan av hjälmen och tankarna finns med de anhöriga till de omkomna.

– Tragiskt, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM