Bäckis: ”Nu försvinner alla heartbreaks”

avPer Bjurman

HOCKEY

TAMPA. I elva år han upplevt bakslag efter bakslag – det ena bittrare än det andra.

Men nu är det glömt, för i natt blev Nicklas Bäckström för första gången klar för Stanley Cup-final.

– Nu försvinner all ”heartbreak” ur bakhuvudet. Det är otroligt skönt, säger han till Sportbladet efter den avgörande 4-0-segern mot Tampa.

Det var många i och runt Washington Capitals som var glada i natt, men inga andra kände lika djup tillfredställelse och lättnad som Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin.

De har tillhört klubben längst av alla, utgjort dess ansikten utåt i över ett decennium och år efter år fått se sina drömmar krossade i hemska playoff-kollapser.

Men efter nattens 4-0-seger mot Tampa har de fått evig absolution för den innebär att de äntligen, äntligen nått målet.
Stanley Cup-finalen.

– Ja, detta har vi drömt om i elva så det är obeskrivligt skönt att vara här, säger en sprudlande ”Bäckis” när vi träffar honom efteråt.

– Och äntligen släpper all ”heartbreak” från förr som funnits i bakhuvudet. Nu är det bara att släppa loss och gasa på.

”Lycklig för mina grabbar”

Superstjärnan Ovetjkin har samma slags känslor bubblande i bröstkorgen.

– Åh, min gud. Det är otroligt. Jag kan inte beskriva mina känslor, jag är bara så lycklig för mina grabbar, för organisationen och för våra fans. Äntligen, liksom. Jag kan inte vänta på att få komma hem till Washington och spela för Stanley Cup-bucklan, säger han till NBC 

Det dröjer dock en stund.

Finalserien börjar med två matcher i Las Vegas nästa vecka, mot sensationslaget Golden Knights.

– Vi hoppas ju att det inte är slut med det här, men vi har stor respekt för Vegas. Det är ett väldigt bra lag. Jag ser dock verkligen fram emot att få åka dit och spela mot dem, säger Bäckström.

”Kan inte skaka hand”

En viss oro finns det dock för Bäckström som har missat ett flertal matcher i slutspelet på grund av en handskada. Och nog verkar han fortfarande plågas av den till viss del. När spelarna skulle skaka hand efter matchen mot Tampa så valde ”Bäckis” att enbart använda sig av vänster hand, sannolikt för att undvika mer smärta i den skadade högerhanden.

”Bäckström kan inte skaka hand med höger hand.... vilken insats av honom”, skriver hockeyjournalisten Elliotte Friedman på Twitter.

Foto: Mike Carlson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM