Karlsson och Hedman nominerade till priset

Foto: TT
HOCKEY

Erik Karlsson och Victor Hedman har båda kanonsäsonger bakom sig – och nu kan de prisas av NHL.

Svenskduon och kanadensaren Brent Burns är nominerade till Norris Trophy, utmärkelsen till ligans bäste back.

Hedmans NHL-klubb råkade dock avslöja nyheten långt i förväg.

Erik Karlsson, 26, har fått priset vid två tillfällen tidigare, och har den här säsongen återigen varit den stora härföraren för sitt Ottawa Senators.

Med 71 poäng på 77 matcher var han överlägset mest produktiv i klubblaget, och i backarnas totala poängliga i NHL slutade han trea – endast slagen av Victor Hedman (72) och Brent Burns (77).

Just Hedman och Burns är alltså de två övriga kandidaterna till Norris Trophy.

För Victor är nomineringen den första i karriären – och med supersäsongen han har bakom sig är det inte svårt att förstå varför Tampa Bay Lightning-stjärnan nu kan föräras priset.

Tampa Bay Lightning publicerade NHL:s pressmeddelande flera timmar i förtid – men efter en stund tog de bort allt innehåll i texten.

NHL-klubbens tabbe

26-åringen satte personligt rekord i mål (16), assist (56) och poäng (72), och dessutom klubbrekord – ingen annan Tampa-back har svarat för lika många pinnar under en och samma säsong.

Lightning var dock lite väl snabba med att gå ut med nyheten. Flera timmar innan NHL offentliggjorde de tre Norris Trophy-kandidaterna publicerade Tampa pressmeddelandet på sin hemsida och avslöjade i förtid vilka backar det handlade om.

Pressmeddelandet togs senare bort – men då hade nyheten redan hunnit få stor spridning.

Erik Karlsson är just nu mitt uppe i Stanley Cup-slutspelet, medan Victor Hedman är en av flera svenska stjärnbackar som är klara för VM-spel med Tre Kronor.

Vinnaren av Norris Trophy kommer att presenteras på en gala i Las Vegas den 21 juni.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL