Nytt hopp för Södertälje – bröt dystra sviten

Publicerad 2017-02-15

Tio raka förluster.

Då skickade Södertälje hem Modo med 3–2.

– Oerhört befriande, säger tränaren Mats Waltin till Länstidningen Södertälje.

Södertäljes kräftgång i hockeyallsvenskan är ingen nyhet.

Laget ligger sist och matchfacit inför onsdagens möte med Modo fick de flesta ”Tälje-supportrar” att vilja gömma sig under täcket:

Tio raka förluster.

– För att komma någonstans måste vi bryta förlusttrenden först. Vi måste börja där, sa Södertälje-tränaren Mats Waltin till klubbens hemsida inför mötet med Modo.

Tidigt ryck

Då studsade laget tillbaka.

3–2 hemma mot Örnsköldsviks stolthet gör att Södertälje åter kan börja drömma (nåja) om ett nytt kontrakt.

– Oerhört befriande. Det har ju varit på något sätt som ett mantra att vi måste bryta det här, och det gör vi i dag. Det känns jättekul, säger tränaren Mats Waltin till Länstidningen Södertälje.

Jumbon tryckte genast gasen i botten och ledde med 3–0 inför tredje, där Modo (inför ögonen på statsministern och Modo-supportern Stefan Löfven) spottade upp sig.

”Viktigt med positiv energi”

Gästerna reducerade både en och två gånger genom Per-Åge Skröder och Henrik Björklund i början av tredje, men hann aldrig fullborda vändningen trots stor press i slutminuterna.

Södertälje har nu 15 poäng upp till Västerås, som föll med 0–2 mot Västervik, på säker mark – med 21 poäng kvar att spela om.

– Det är sju matcher kvar och det är värdefullt att vi hanterar dem på absolut bästa sätt. Det är viktigt att ha med sig positiv energi, säger Mats Wallin.

Det börjar tajta till sig rejält i kampen om de sista slutspelsplatserna i hockeyallsvenskan.

Fem lag (AIK, Vita Hästen, Almtuna, Oskarshamn och Modo, på placeringarna sju till elva) parkerar alla inom fem poäng med sju omgångar kvar.

På onsdagen tog Almtuna en tung seger borta mot Oskarshamn och har nu vunnit de tre senaste mötena lagen emellan – med en målskillnad på 18–7 (!).