Bröt med AIK – dagen efter sista matchen

Av: Povel Arwidson

Publicerad:
Melin lämnar.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Melin lämnar.

Det har varit flera vändningar i följetongen mellan AIK och tränare Roger Melin.

I februari skrev Sportbladet att han meddelat att han lämnar efter säsongen – och i början av mars sa Melin att han fullföljer sitt kontrakt.

Men idag, när han presenteras som ny tränare för Brynäs, står det helt klart att han lämnar AIK.

Att AIK och Roger Melin går skilda vägar är inte helt oväntat. Redan i januari kom rapporter om att Melin önskar bryta sitt kontrakt med klubben, på grund av personliga skäl. Men i mars tog det hela en vändning, och han ska då ha bekräftat till AIK att han fullföljer sitt kontrakt, som löpte fram till april 2019.

Sade upp sig dagen efter match

Men redan dagen efter AIK:s sista match för säsongen, mot Karlskoga, berättade återigen Melin för AIK att han vill bryta sitt kontrakt. Klubben beslutade sig då för att acceptera tränarens uppsägning, och idag står det klart att han lämnar AIK för en återkomst till Brynäs.

Nära till jobbet

Ett stort skäl till att han velat säga upp sig ska ha varit veckopendlingen till Stockholm, som ska ha varit jobbig på grund av sociala och personliga skäl. Melin, som bor i Gävle, får nu mycket närmare till jobbet när han tar över Brynäs.

AIK här ännu ingen ny tränare klar, men klubben skriver i ett pressmeddelande att man med full kraft påbörjat rekryteringsprocessen av en ny huvudtränare.

Publicerad:

LÄS VIDARE