Landeskog får drömkontrakt värt halv miljard

NEW YORK. Gabriel Landeskog blir kvar i Colorado.

Han skrev i natt, i sista stund, på ett nytt åttaårskontrakt som ger honom närmare en halv miljard kronor.

– Det var tuffa förhandlingar, men jag är väldigt glad och lättad över att det löste sig. Jag vill verkligen inte spela någon annanstans, säger den 28-årige stockholmaren till Sportbladet..

Det har i flera veckor spekulerats om huruvida Colorado Avalanche och svenske kaptenen Gabriel Landeskog skulle kunna komma överens om ett nytt kontrakt – och ju närmare onsdagens free agency-rally kommit, desto större har risken för ett klubbyte tett sig.

Men sent i natt, med inte mycket mer än tolv timmar kvar tills den fria marknaden öppnar i NHL, tog parterna alltså i hand.

– Ja, nu har jag inte mycket att klaga på, säger Gabriel när vi når honom strax efter påskriften.

– Det var tuffa förhandlingar, men jag är väldigt glad och lättad över att det löste sig. Jag hade själv svårt att se mig i en annan klubb, jag har rotat mig här i Denver och vill verkligen inte spela någon annanstans.

Det nya kontraktet löper över maxtiden åtta år, precis som Landeskog önskat sig och ger honom i snitt 7 miljoner dollar per säsong – något mindre än det uppges att han efterfrågat.

Skrev på en drömdeal

Sammanlagt får den 28-årige stockholmaren 56 miljoner dollar – vilket motsvarar ungefär 483 miljoner kronor.

– Det är väldigt mycket pengar och jag förstår om utomstående inte riktigt kan greppa summorna, men vi verkar på en marknad som bestämmer lönerna och försöker få så bra kontrakt som möjligt under våra korta karriärer, fortsätter ”Gabbe”.

– Men längden på kontraktet är mycket viktigare för mig än dollartecknen. Det ger en trygghet och jag är väldigt tacksam för det, jag vill spela här hela min karriär. Vid sidan av Stockholm och Älvsjö är Denver hemma för mig och familjen, jag kom hit när jag var arton år och båda mina barn föddes här.

Nu gäller det bara att bärga en Stanley Cup-titel också.

– Ja, det är ju målet. Vi har ”unfinished business”, känns det som efter förlusten mot Vegas i våras. Men man måste gå genom sånt innan man kan vinna, det är inte och ska inte vara lätt, konstaterar kaptenen.

Gabriel, som spelat i Colorado sammanlagt tio säsonger och stått för 512 poäng (218+294) på 687 matcher, befinner sig just nu hos hustrun Melissas familj i Toronto, men snart bär det äntligen av hem till Sverige.

– Vi åker på söndag och det ser jag verkligen, verkligen fram emot. Jag har inte kunnat åka hem på två år, det ska bli fantastiskt roligt att träffa familj och vänner.

Nu finns det ju verkligen något att fira i den blågula sensommaren också.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN