NHL

Bäckis iskalla avgörande: ”Lita på gamla vännen…”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Washington vann på övertid i natt – för att Nicklas Bäckström är kallblodig som en skallerorm.

Han avgjorde med en regelrätt uppvisning i fräckhet, tålamod och kyla.

– Jag hade lite tur som kom fri och då brukar jag vilja skjuta, men jag tyckte att jag kom för nära och då får man lita på gamla vännen backhand, säger hjälten till Sportbladet efter 3-2-segern mot Ottawa.

Förlängningen mellan Washington och Ottawa i Capital One Arena hade pågått i en minut och 13 sekunder när den hutlöst kylige centern från Valbo slog till. 

Senators-backen Josh Norris skulle göra ett uppspel i egen zon, men ”Bäckis” snodde helt uppkäftigt bara pucken av honom och störtade fri mot Matt Murray. Väl framme vid kassen höll han i pucken medan han navigerade utåt höger. Och höll i. Och höll i. Till slut, när det såg ut som att han kommit ur vinkel, flippade den 34-årige gästriken elegant in en backhand.

Uppvisning var ordet.

– Jag hade lite tur när jag fick tag i pucken, han försökte göra en dragning och jag fick tag i den, berättar Nicklas på telefon från den amerikanska huvudstaden.

– Sedan kom jag fri och då brukar jag vilja skjuta, men det kändes som jag kom lite för nära den här gången. Dessutom studsade pucken lite grann och ja, då får man vänta och lita på gamla vännen backhand.

”Fått tillbaka lite tempo”

Målet var Nicklas andra på ett par dygn - och han stod dessutom för en assist. Det indikerar att han börjar komma igång nu. På grund av en höftskada kunde han ju inte begå säsongsdebut förrän i mitten av december.

– Det har tagit sin tid, jag hade ju ett väldigt långt uppehåll när jag inte åkte skridskor alls. Men ja, det börjar kännas bättre, jag har fått tillbaka lite tajming och matchtempo.

I matchen i natt låg Capitals under med 2-0 efter två perioder, men i tredje lyckades de utjämna, tack vare två mål av Alex Ovetjkin, och sedan fixade alltså ”Bäckis” resten.

– Så här i mitt-i-säsongen-lunken kan det vara lite svårt att prestera på topp hela tiden och starten idag var väl inte så bra, men det var starkt att vi krigade oss tillbaka, säger Nicklas.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Henkes privata jättefest: ”60 tar flyg från Sverige”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Nicklas Bäckström

Washington Capitals