Tung comeback för Oscar Alsenfelt

Comebacken mellan stolparna vill Oscar Alsenfelt nog helst bara glömma.

Borta mot Linköping fick han se fyra puckar smita förbi sig när slutresultatet skrevs till 4–3.

– Det är bara en kedja som är här, övriga är inte godkända, säger Malmö-tränaren Joakim Fagervall till C More.

Uttåg mot Färjestad i åttondelsfinalen förra året.

Höftoperation i maj.

Fem månaders rehab och återkomst borta mot Linköping.

Oscar Alsenfelt var tillbaka för Redhawks efter en lång tids frånvaro, men det hjälpte föga när hans lagkamrater skänkte bort matchen till Linköping.

Trots en kanonstart tack vare mål från kapten Carl Söderberg, och en återtagen ledning vid 1–2 genom samma Malmö-spelare, sjabblade Redhawks bort tillställningen genom att bjuda LHC på två nästintill identiska mål.

Försvarstabbar av Lerby och Westerholm

Först var det Carl-Johan Lerby som släppte en huvudlös passning rakt på bladet på Christoffer Ehn. Målet innebar 2–2, men frågan är om inte Pathrik Westerholms agerande vid Filip Bystedts 4–2-mål var än värre.

Westerholm åkte runt det egna målet och släppte pucken rakt ut i mitten till en fristående Bystedt. 17-åringen tackade, tog emot och la enkelt in sitt första SHL-mål i karriären.

Bortalagets powerplay-spel lämnade en hel del att önska i övrigt - tre LHC-utvisningar kunde skåningarna inte förvalta på ett särskilt bra sätt.

I och med segern bryter LHC en svit på fyra raka matcher utan seger. Redhawks, som börjat bra, inkasserar sin andra bortaförlust på raken.

– Vi kämpar riktigt bra för varandra, offrar oss och täcker upp när någon gör något fel, säger Filip Bystedt i C More och utvecklar kring sitt första SHL-mål:

– Jag var inte beredd, men man får tacka och bocka. Man ser att han (Pathrik Westerholm) försöker slå passningen, så jag försöker att få skottet på mål.

Malmös tränare Joakim Fagervall var minst sagt besviken.

– Vi var om möjligt ännu sämre i tredje än vad vi var i andra. Vi är inte alls att känna igen - det enda som är bra är vårt boxplay. Det sprattlar bara till lite, men vi levererar inte idag. Det är bara en kedja som är här, övriga är inte godkända, säger Fagervall och fortsätter:

– Jag saknar taggigheten i både i skalle och ben. Det är en ren och skär inställningsfråga. Vi har två träningar innan vi kommer hit med otrolig spets - i dag är vi så långt ifrån den verksamheten vi bedriver hemma. Man måste tamigfan vara beredd att göra allt för att vinna matchen, och där är vi inte i dag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!