Rakells succé mot gamla laget

Publicerad 2023-01-17

NEW YORK. Släkten är värst.

Den gamla klyschan fick Anaheim Ducks se bekräftad när Rickard Rakell med tre assist hjälpte till att sänka dem i Pittsburgh i natt.

– Det var konstigt att möta sitt gamla lag, men det kändes riktigt skönt att vi kunde vinna och att jag fick vara med och bidra, säger den före detta ankan till Sportbladet efter 4-3-triumfen.

Rickard Rakell spelade för Anaheim i tio år innan han för ett knappt år sedan trejdades till Pittsburgh, så det var mycket som tedde sig bekant för honom när ankorna dök upp i PPG Paints Arena i natt.

Men den 29-årige stockholmaren visade inte de gamla kompisarna någon vidare gästvänlighet.

Rikard Rakell.

”Riktigt skönt att vi kunde vinna”

Tvärtom hjälpte han till att besegra dem med assist till mål inprickade av i tur och ordning Jason Zucker, Evgeni Malkin och Bryan Rust.

– Det kändes riktigt skönt att vi kunde vinna och att jag fick vara med och bidra, säger ”Tricky Ricky” när vi når honom efteråt.

– Framförallt i början var det konstigt att möta sitt gamla lag, men jag tror det kommer kännas ännu konstigare att återvända till Honda Center om någon månad. Jag ser dock fram emot att komma tillbaka för första gången sedan trejden.

John Klingberg, som börjat varva upp på slutet, gjorde ett av gästernas mål och är nu uppe i sammanlagt sex fullträffar.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!