Mika Zibanejad om smällen: ”Jag hann bli lite skraj”

Publicerad 2023-02-27

NEW YORK. Att New York Rangers bröt sin fyra matcher långa förlustsvit mot LA i natt gladde förstås fansen på Garden – men det var inte det allra viktigaste

Ännu högre jublade de åt det faktum att Mika Zibanejad inte skadade sig så allvarligt som det såg ut – utan tvärtom kom tillbaka och dammade in sitt 31:a mål för säsongen.

– Jag hann bli lite skraj men det var dessbättre inte värre än att jag kunde spela vidare, säger den svenske stjärncentern till Sportbladet efter 5-2-seger.

Det var i slutet av andra perioden Mika Zibanejad gick ner och täckte ett skott avlossat av Kings backikon Drew Doughty – och träffades av pucken på ena ankeln, där inte mycket mer än ett tunt lager av plast och/eller läder skyddar.

Den 29-årige svensken blev sedan liggande på isen i till synes svåra smärtor, innan han fick hjälp att ta sig ut i omklädningsrummet – utan att kunna stöda på den skadade foten.

– Jag mådde illa när jag såg det, säger Rangers-coachen Gerard Gallant, väl medveten om att en allvarlig skada på lagets förstecenter skulle vara helt förödande och förmodligen få konsekvenser även för den förestående Patrick Kane-trejden. 

Gallant fortsätter:

– Så jag var lika glad som fansen när det sedan visade sig att han kunde spela vidare.

Mika Zibanejad.

För det det var vad som hände. När tredje perioden började gled Mika ut på isen igen – till dånande ovationer. Garden stämde till och med upp i en taktfast ”MIKA, MIKA, MIKA”-ramsa så fort han zoomades in i jumbotronen.

– Det var coolt, jag uppskattade det verkligen. Vi har speciella fans här, säger han med ett leende när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Smällen…ja, det var inte det skönaste jag varit med om och jag hann bli lite skraj. Men det var dessbättre inte värre än att jag kunde spela vidare och det känns okej nu efteråt.

Han inte bara kunde spela vidare, Mika. I ett powerplay fem och en halv minut in i slutperioden dammade han in ett av sina hårdare direktskott från vänstra tekningscirkeln – och fastställde slutresultatet 5-2.

– Med tanke på vad vi går igenom just nu är jag väldigt stolt över hur vi spelade ikväll, mot ett riktigt bra lag. Det är imponerande.

Det Mika syftar på är att Rangers i väntan på att den nämnda Patrick Kane-trejden ska genomföras formellt måste vara extremt noggranna med sin laguppställning för att maximera löneutrymmet kommande vecka och i nattens match till exempel bara använde fem backar (som blev fyra när K’Andre Miller fick matchstraff) och elva forwards.

– Det är en speciell situation, men vi har varit med om liknande tidigare och vet att vi måste försöka ta oss genom denna vecka. När deadline passerat på fredag kan vi börja fokusera på att avsluta grundserien så bra som möjligt, säger centern från Mälarhöjden och trampar sedan iväg på en fot det inte verkar göra alltför ont i.

Viktor Arvidsson gjorde för övrigt ett av Kings mål på Garden.

Följ ämnen i artikeln