Supertalangen större och bättre

Foto: MICHAEL ERICHSEN, BILDBYRÅN
HOCKEY

SKEE. 12 nyförvärv på isen.

Men den som imponerade mest var en 17-åring i juniorgaller.

– Jag har haft en jäkligt bra sommar och tränat stenhårt, säger Rasmus Dahlin.

Frölunda förlorade årets första match (4-5) trots att man under större delen av matchen förde spelet och skapade flest chanser.

– Jag tycker vi spelade bra, Färjestad flippade förbi oss några gånger, men offensivt var det skitbra, säger Rasmus Dahlin.

Han gjorde 1-1-målet (i powerplay) och hade sen ytterligare ett par fina lägen. Den 17-årige backen som förväntas gå först i NHL-draften nästa sommar har inte blivit sämre under sommaren. Och inte mindre heller. Sommarens träning har gjort att han lagt på sig rejält.

– Det är väl det som händer när man är i puberteten… Men jag har haft en bra sommar. Tuff, men bra. Det har gynnat mig i spelet också.

”Gått upp fem kilo”

För ett år sedan vägde han in på strax över 70 kilo. En säsong senare hoppas han kunna inleda serien på 85 kilo. Hård träning, och mer och bättre mat gör att han blir starkare.

– Jag minns inte riktigt vad jag vägde i fjol, men jag har väl gått upp fem kilo i alla fall. Bara muskler, säger han och ler.

Efter ditt genombrott i fjol har du helt andra förväntningar på dig nu. Hur tacklar du det?

– Det är bara att jobba på och inte tänka för mycket. Jag spelar i ett lag som går för SM-guld, så det är bara att fokusera på det.

Svenske supertalangen hyllas för det han gör nu 00:52
ARTIKELN HANDLAR OM