”Det är en häxjakt – det är olustigt”

Foto: JOHAN BERNSTR M / BILDBYR ÅN
Ulf Gejhammar (vänster) och Örebros sportchef Niklas Johansson.
HOCKEY

Han avgick som ordförande i Örebro och beviljades, efter mycket om och men, ansvarsfrihet.

Nu talar Ulf Gejhammar ut om efterspelet och påhoppen.

– Man undrar ju på sikt vem som kommer orka gå in i sådana här uppdrag och i sådana här utsatta positioner, säger han till NA.

Det var den 12 juni som Örebro HK, som missade slutspel föregående säsong, bekräftade ett minusresultat på hela 12,5 miljoner kronor.

Klubbens revisorer föreslog därför att varken ordförande Ulf Gejhammar och den före detta general managern Pontus Gustafsson skulle beviljas ansvarsfrihet.

Ulf Gejhammar valde att avgå.

När föreningen väl hade årsmöte så gick röstningen emot revisorerna. Gejhammar, och hela styrelsen, beviljades ansvarsfrihet. Det fick dock inte Pontus Gustafsson.

Det tycker Gejhammar var fel.

– Ja, jag har ju som jag sa tidigare inte alls varit nöjd med revisorernas rapport. Och det är ett svar i sig, säger han till NA.

”Någon slags häxjakt”

Han, och Gustafsson, har inte varit omtyckta bland supportrar efter beskedet om minusresultatet, och båda två har fått ta emot diverse påhopp.

– Jag kallar det för någon slags häxjakt via sociala medier. Det är olustigt. Jag diskuterade det här med några andra som sitter i liknande roller som jag och man undrar ju på sikt vem som kommer orka gå in i sådana här uppdrag och i sådana här utsatta positioner där det i sociala medier är tillåtet att föra en debatt som är ganska låg. Det blir rena personangrepp och jag tycker det är väldigt tråkigt, säger han.

”Värsta jag upplevt”

Vidare berättar Gejhammar att det är det värsta han upplevt i sin yrkeskarriär.

– Ja, det får jag säga. Både under de här åren i föreningen och i yrkeslivet. Det är klart att det är en jobbig sak och en jobbig resa att det är så extremt offentligt. Det är väldigt jobbigt utan att behöva bli påhoppad på olika sätt. Och då har jag kanske klarat mig något bättre än vad Pontus har gjort. Han har blivit ännu mer utsatt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM