Ilska mot C More: ’Vi ber om ursäkt’

HOCKEY

C Mores sändningar fortsätter att krångla.

Under kvällens omgång uttryckte flera tittare sitt missnöje.

– Vi kan inte göra annat än att be om ursäkt, säger Johan Gustafsson, kommunikationschef, till Sportbladet.

Sändningar hackar, startar om av sig självt – och i vissa fall blir bilden helt svart.

C More har i två veckors tid haft stora problem med sin streamingtjänst till SHL-hockeyn och nu börjar tålamodet tryta bland tittarna.

”Samma visa varje match”, och ”Är så fruktansvärt trött på det här strulet. Pinsamma är ni nu C More” är bara ett axplock av ilskna kommenterat som rasslat in på C Mores sociala medier-kanaler under torsdagskvällen.

”Sjukt frustrerande”

Nu bemöter C More kritiken.

Johan Gustafsson, som är kommunikationschef på kanalen, berättar att man har haft problem med sina sändningar i två veckors tid och att man just nu jobbar intensivt på att komma hitta en lösning.

– Vi har satt in extra resurser, ja, egentligen lagt allt annat åt sidan och lagt fullt krut på att försöka lösa det här.

Men inte lyckats fullt ut?

– Nej, det har vi onekligen inte gjort. Vi jagar fortfarande. Vi har identifierat roten till problemet, men inte lyckats lösa det fullt ut, tyvärr.

Hur kommer det sig att det tar sådan tid, med tanke på att ni haft problemet i två veckor?

– Jag har inget bra svar på det. Vi har som sagt satt in alla resurser vi kan. Vi kan bara beklaga. Det är sjukt frustrerande för oss, är det något vi är intresserade av så är det ju sport och vi förstår precis hur frustrerande det är när man sitter hemma och tittar. Vi kan inte göra annat än att be om ursäkt.

”Omöjligt att lova”

Flera tittare har hört av sig till C More och undrat om de kommer att bli kompenserade med anledning av problemen.

– Eftersom vi har haft problemen i två veckor så är det fortfarande fullt fokus på att lösa det. När vi har löst det så får vi börja titta på kompensation, säger Johan Gustafsson.

Tror du ni har löst detta till nästa omgång?

– Det är så klart ambitionen, men det är tyvärr omöjligt att ge ut några löften just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM