Talangen om behandlingen i Frölunda: ”Tränarna brydde sig inte”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Kristian Vesalainen
HOCKEY

Frölundas supertalang Kristian Vesalainen, 17, gör succé för Finland i J18-VM.
Men i Frölunda fick han under säsongen begränsad speltid, och nu öppnar han upp om missnöjet över hur klubben behandlat honom.
– Tränarna pratade inte med mig, de var inte intresserade av hur det gick för mig, säger Vesalainen till finska tidningen Ilta-Sanomat.

– Vi vet vad vi har gjort och det känner vi oss trygga med, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Sportbladet.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Kristian Vesalainen leder mål- och poängligan överlägset i J18-VM. I tisdags gjorde han hattrick på Kanada när Finland vann med 6–3, men på klubblagsnivå har det gått knackigare. Efter en tid med begränsad speltid i Frölunda blev han i november utlånad till finska HPK, och återvände till Göteborg efter att han spelat JVM med Finland i vintras.

”Kan inte säga något positivt om säsongen”

Väl tillbaka i Frölunda väntade mindre speltid, och mindre uppmärksamhet. Nu sitter han på utgående kontrakt, och riktar sitt tydliga missnöje mot klubben.

– När jag återvände till Frölunda efter tiden i HPK och JVM, pratade inte tränarna med mig. De var inte intresserade överhuvudtaget hur det gick för mig och hur min form var, säger Vesalainen i en stor intervju med tidningen Ilta-Sanomat.

– Jag kan inte säga något positivt om säsongen i Frölunda, jag gillar inte hur jag blev behandlad där, det var inte rimligt.

När vi når Vesalainen i Slovakien vill han inte kommentera saken ytterligare.

– Jag vill inte prata mer om det. Ni får hålla er till det jag sagt tidigare, nu har jag fullt fokus på VM, säger Vesalainen till Sportbladet.

Frölundas tränare Roger Rönnberg väger noggrant orden när Sportbladet når honom:

– Jag vill egentligen inte kommentera något, vi sköter det där internt. Det är bara tråkigt att det blåses upp på det där sättet.

Men hur ser du på det han säger?

– Vi vet vad vi har gjort och det känner vi oss trygga med. Vi har behandlat honom som alla andra spelare i Frölunda. Det är vad jag kan säga.

Frölunda vill behålla honom

Efter att Frölunda igår meddelade att man dumpar hela elva spelare till nästa säsong, pratar sportchefen Fredrik Sjöström om vikten och intresset av att behålla Vesalainen i klubben.

– Ja, det är ingen hemlighet att vi vill ha honom kvar. Vi har varit tydliga med det, men vill inte störa honom nu under J18-VM. Vi tar den diskussionen efter mästerskapet. Han är en jätteintressant spelare, säger Fredrik Sjöström till Sportbladet.

Vesalainen själv säger att inget är bestämt kring hans framtid.

Senaste säsongen står 17-åringen noterad för 26 matcher i SHL och sex (1+5) poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM