Stjärnan lämnade efter tacklingen

HOCKEY

JÖNKÖPING. Simon Önerud knockades i den tredje finalen – men här kommer positiva besked.

– Det ser värre ut än vad det är, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark.

Domarna och situationsrummet tittade på tacklingen efter matchen, men det blir ingen anmälan mot Brynäs-backen Lukas Kilström.

Olyckan var framme i slutet av den tredje perioden. HV71:s viktige forward Simon Önerud kom i full fart, drev på mål och fick en rejäl tackling av Lukas Kilström. Domarna tog ingen utvisning, men HV-forwarden blev liggande, men kunde till slut ta sig av isen för egen maskin.

– Just nu är det stabilt. Det ser värre ut än vad det är. Vi håller på att göra diverse undersökningar. Vi ger inget besked för honom förrän imorgon, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark.

”Försiktigt positiva”

”Värre än det ser ut” säger du, så lite positivt?

– Det får man säga. När man ser reprisbilderna ser det inte roligt ut. Men vi är försiktigt positiva.

Och det betyder att det förmodligen inte är en hjärnskakning?

– Precis, vi har inte symptom som talar för en hjärnskakning och att övriga smällen inte har gett några muskulära skador. Det verkar vara okej, men vi tittar vidare i kväll, säger Frostemark.

Så det finns hopp om att han lirar på lördag?

– Som sagt, vi är försiktigt positiva inför fortsättningen, säger HV71:s sjukgymnast.

Kilström anmäls inte

Brynäs-backen Lukas Kilström om situationen:

– Först vill jag säga att det är skittråkigt att han blir skadad och jag hoppas verkligen att han kan spela nästa match. Men tar vi matchstraff för sånt där kommer vi inte att ha några tacklingar kvar till slut, säger han.

Efter matchen kikade domarna och situationsrummet på tacklingen, men kom till samma slutsats igen – inget straff för Kilström.

– Allt är lugnt, inget gick vidare, säger domarbasen Peter Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM