Klockrena svaret – till arga supportern: ”Kanske på gränsen”

HOCKEY

HV71 vann match sex till HV-fansens stora glädje.

En arg Brynässupporter valde att ta ut sin ilska på Jönköpings kommuns hemsida.

Kommunens svar måste bara hyllas.

5–3 till HV71 på torsdagen innebar inställd guldfest i Gävle. Efter matchen ville en Brynässupporter få utlopp för sin besvikelse och vände sig till Jönköpings kommuns facebooksida, skriver J-nytt.

I ett inlägg (som plockades bort på fredagsmorgonen) skrev en man vid namn Mattias:

”Jehovas, ni är fan sämst i hela SHL!!!”

När kommunens presskommunikatör, Stefan Carlsson, såg meddelandet svarade han på bästa sätt:

”Hej Mattias! Tack för ditt inlägg hos oss, dessvärre måste jag nog göra dig besviken. Det är till kommunen du har vänt dig. Förvisso har många i Jönköping en nära kontakt med Jehova, men för en direktkontakt med honom rekommenderar vi andra vägar. Önskar dig en fortsatt trevlig kväll. Mvh Stefan, kommunikationsavdelningen. PS. Tror att vårt lokala hockeylag spelar match i Gävle ikväll. Har du koll på hur matchen går?”

Till J-Nytt säger Stefan Carlsson:

– Kommunen har ju som alla andra, regler för vad som får skrivas eller inte på vår Facebooksida, det här var lite på gränsen, så egentligen borde det kanske ha dolts. Men jag såg här en möjlighet att svara honom och göra något kul av det. Vi är stolta över vårt kristna arv här i kommunen vilket jag ville plocka upp i svaret, men samtidigt ge honom en hockeypassning med värme och med glimten i ögat.

ARTIKELN HANDLAR OM