Succéspelaren skriver NHL-kontrakt

avBilly Hammer

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hockeyallsvenskans bästa spelare under vintern var Victor Ejdsell.

Nu har han skrivit sitt första NHL-kontrakt och det blev Nashville Predators som vann kampen om 21-åringen.

– Det har alltid varit en dröm, men jag har egentligen aldrig känt att den kunde bli sann, säger Victor Ejdsell till Sportbladet.

För en knapp vecka sedan blev det klart att BIK Karlskogas succéspelare Victor Ejdsell flyttar till Jönköping för spel med SM-guldvinnarna HV71 nästa säsong.

Nu kommer nästa glädjebesked för 21-åringen.

Han har nämligen skrivit sitt första NHL-kontrakt.

”De ville verkligen ha mig”

Det har ett tag ryktats om att flera NHL-klubbar ryckt i värmlänningen.

Ejdsell berättar att han varit på besök i Detroit, Chicago och Nashville. Där valet till slut föll på Nashville Predators som i detta nu spelar semifinal i Stanley Cup.

– Det känns stort. Efter en hel del tänk så blev det Nasvhille och de har verkligen visat framfötterna att de vill ha mig. Jag tror att jag pratat med deras scout varje dag sedan jag var där och hälsade på, säger Ejdsell som försöker se Nashvilles matcher när han kan.

Stannar i Sverige

Ejdsell som till sommaren kommer att åka över till USA för träningslägret med Nashville har ändå meddelat att han vill spela i Sverige kommande säsong.

– Så är planen just nu. Jag vill utvecklas personligen och det är ett stor omställning att flytta till USA. Därför känner jag att jag behöver ett år till i Sverige. Det blir bra att byta miljö och en ny kul utmaning med HV71, säger han.

Kunde du tro det här inför säsongen?

– Verkligen inte. Jag hade ingen aning om vart jag stod inför säsongen. Jag har väl lite dåligt självförtroende och hade därför som mål att göra 25 poäng i allsvenskan, säger Ejdsell som vann hockeyallsvenska poängligan med sina 57 poäng.

Har du haft någon kontakt med svenskarna i Nashville?

– Jag träffade dem när jag var där och hälsade på. De gav ett intryck om att det var ett bra ställe att vara på och familjärt. Jag får se om det är så när jag kommer dit.

Kontraktet med Nashville är på två år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM