Klart: Värvar nybliven SM-guldvinnare

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR ÅN

avBilly Hammer

HOCKEY

I lördags var han med och spelade hem SM-guldet till HV71.

Men nästa säsong kommer Christoffer Törngren att representera Färjestad.

– Rivaliteten ger bara lite extra krydda på det hela, säger Törngren till klubbens hemsida.

Efter fyra säsonger med HV71 fick Christoffer Törngren vara med och ta SM-guld med klubben.

Och i den avgörande finalen mot Brynäs var han i allra högsta grad delaktig. Det var nämligen han som kvitterade matchen till 1–1 dryga tre minuter in i den tredje perioden.

Totalt stod Törngren för två mål på de nio slutspelsmatcher han medverkade i. Under grundserien gjorde han 17 poäng på 47 matcher.

Men nästa säsong kommer 22-åringen istället att spela för rivalen i Karlstad, Färjestad.

– Jag har haft fyra fina år i HV och att man fick vara med och vinna ett SM-guld var ju såklart jättehäftigt. Jag känner dock att jag vill ha ett miljöombyte för att ta nästa steg i utvecklingen och tycker att allt det nya som händer i Färjestad känns spännande. Det ska bli kul att få vara en del av det, säger han till Färjestads hemsida.

Från Färjestadhåll hoppas man nu ha skaffat sig ytterligare fart på forwardssidan i och med värvningen av Törngren. Och sportchef, Peter Jakobsson, tror även att Törngren kan bli en kommande landslagsspelare.

”Förbjuden” flytt

Det är inte många spelare som gått mellan HV71 och Färjestad under åren. Inför fjolåret gick Fredrik Pettersson Wentzell Färjestad för HV71 och nu gör alltså Törngren motsatt resa.

– Jag har pratat med lite HV-fans efter att ryktet kom ut, men det finns inga hard feelings från de jag pratat med. Rivaliteten ger bara lite extra krydda på det hela, säger Törngren till Färjestads hemsida.

Kontraktet med Färjestad är skrivet på två säsonger och Törngren kommer att bära tröja nummer 67 även i sitt nya lag.

ARTIKELN HANDLAR OM