Domen: Bibic avstängd tre matcher

HOCKEY

Rögles Almen Bibic fick matchstraff för sin huvudtackling mot Leksands Sondre Olden – men han hann också med att ge Nichlas Torp en befarad hjärnskakning.

Straffet?

Tre matcher och 13000 kronor i böter.

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Almen Bibic visades ut i går efter en tuff tackling.

Almen Bibic hade knappast en lyckad match när han mot Leksand var inblandad i två olika kontroversiella situationer – varav en han blev anmäld till disciplinnämnden för.

Det var Leksands Nichlas Torp och Sondre Olden som båda fick tacklingar mot huvudet av Bibic och tvingades bryta matchen.

Tacklingen mot Torp är den som anmäldes.

Idag kom beslutet från disciplinnämnden som på SHL:s hemsida säger att faktorerna bakom beslutet är att ”tacklingen innebär stor skaderisk och ledde också till skada”.

Attack från oväntat håll

Bibic fick efter matchen utstå hård kritik från många olika håll. Bland annat på facebook där han fick ett minst sagt oväntat meddelande – från någon han kände igen.

En del av meddelandet löd ”Du har aldrig varit bra ishockey, det enda du din djävla käring har varit bra på är att skada andras spelare och slagits, rädda ishockeyn och lägg av med ishockey".

Meddelandet var från en domare som dömt Bibic när spelaren var yngre.

– Jag blev chockad och läste namnet om och om igen. Jag känner ju till honom, det är helt sjukt. Det måste finnas ramar för vad man skriver, säger Bibic till Expressen.

Förbundets domaransvarige Joel Hansson bekräftar att domaren har blivit fråntagen alla hans kommande matcher i väntan på ytterligare besked.

– Under kvällen kommer Dalarnas Ishockeyförbunds funktionärskommitté att hålla möte gällande hans vidare licens som distriktsdomare, säger Hansson till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM