Stjärnbacken klar för Växjö

Rahimi bakom Klasen.
Rahimi bakom Klasen.

Växjö Lakers bekräftar i dag värvningen av Daniel Rahimi, 29.
Den svenske stjärnbacken återvänder till Sverige efter en säsong i Schweiziska HC Davos.
Rahimi skriver på ett treårskontrakt med klubben.

– Daniel är en etablerad och känd hockeyback i den här serien. Han är en backtyp vi har haft stora framgångar med innan, med Noah Welsh och Teemo Laakso. Spelare som har närkampsspelet som sin absoluta styrka, men som ändå har ett spel i sig, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Spelat två VM

Rahimis senaste svenska klubb var LHC, där han gjorde fyra säsonger, innan det var dags för en säsong i Schweiz. Under sin tid i Linköping etablerade han sig väl i Tre Kronor, och Rahimi har spelat två VM med landslaget.

– Han har spelat väldigt mycket i landslaget, och lyft sitt spel på ett imponerande sätt. Han är också en fantastisk karaktär som gör nytta i alla omklädningsrum, säger Evertsson.

Ska ersätta Laakso

Växjö hoppas att Rahimi kan fylla luckan som Teemu Laakso lämnat efter sig. Efter en lång skadeperiod lämnade guldhjälten Växjö i februari i år, ett år innan hans kontrakt gick ut.
– Daniel Rahimi är en fysisk back, med en väldig närvaro ute på isen. Det är väl någonting som vi känner att vi saknat i och med att Teemu Laaksos säsong blev som den blev, säger Evertsson.

Detta är Växjö Lakers tredje värvning inför nästa säsong. Tidigare är supertalangen Elias Pettersson och Skellefteås poängmakare Andrew Calof bekräftade och klara.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!