Uppges kräva dubbla lönen efter succén

Publicerad:

HOCKEY

Jacob Markström har varit strålande hittills den här säsongen.

Nu sitter han i en bra förhandlingssits med Vancouver – och uppges nästan kunna dubbla sin lön.

Men Canucks tvekar.

Målvakten Jacob Markström förhandlar om ett nytt kontrakt med Vancouver Canucks. Det nuvarande går ut efter den pågående NHL-säsongen där 30-åringen nu har 91,8 i räddningsprocent – som förbättrades ordentligt då han stal showen vid Henrik och Daniel Sedins hyllningsceremoni och räddade alla 49 skott mot Chicago.

– Min bästa match? Nä, det tror jag inte. Det gick jättebra, men det var inte bara jag som såg till att det inte blev några baklängesmål. Grabbarna gjorde det bra framför mig, spelade uppoffrande och rensade många returer, sade Markström.

Jacob Markström.
Foto: TT
Jacob Markström.

”Fansen lär bli oroliga”

Gävlesonen tjänar nu runt 34 miljoner kronor om året, och det spekuleras i att hans höjda marknadsvärde har gjort honom förtjänt av ett kontrakt värt runt 57 miljoner kronor om året (6 miljoner dollar i lönetaksträff).

TSN:s erkände hockeyreporter Bob McKenzie hävdar att Markströms agent är i kontraktsförhandlingar med Vancouvers general manager Jim Benning – men parterna ska vara ”långt ifrån att komma överens”. Markström uppges vilja ha ett femårskontrakt.

– Vancouvers supportrar lär bli rätt oroliga om den här förhandlingen pågår för länge, säger Bob McKenzie.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!