Försökte sätta in en äkta Kronwall-tackling – på Nyquist

NEW YORK. Gustav Nyquists första möte med gamla kompisarna i Detroit Red Wings i natt slutade lika otippat som snopet med förlust.

Men han slapp i alla fall bli proppad av Niklas Kronwall…

– Jag försökte, men hittade inga lägen och kom inte åt honom. Han är för bra, jag får inte spela mot såna killar längre, skojar ”Kronner” när Sportbladet pratar med honom efter 3-2-segern i San Jose.

Han lämnade ett lag som varit avsågat sedan i julas och kom till ett som räknas till de stora Stanley Cupfavoriterna– och när de före detta lagkamraterna Detroit i natt, en månad efter den stora trejden, dök upp i nya hemstaden San Jose hade nog Gustav Nyquist tänkt att han skulle få visa dem hur de stora grabbarna gör.

Men det blev det inget med. Red Wings var det bättre laget på isen under större delen av matchen och vann med 3-2.

– Ja, nu känns det perfekt. Den här matchen ville man inte förlora, säger Niklas Kronwall med ett skratt på telefon från Kalifornien.

– Det var jäkligt underligt att se ”Gus” i turkos tröja. Vad tusan liksom…

”Kom aldrig åt honom”

Nå, den nye svenske hajen slapp i alla fall det han hade fruktat mest under mötet med laget han tillhörde i sju och en halv säsong.

En äkta Kronwall-tackling…

– Hehe, jag försökte, men hittade inga lägen och kom aldrig åt honom. Han är för bra, jag får inte spela mot så bra killar, skämtar  mästerpropparen från Järfälla.

Mer seriöst:

Trots sitt trista läge har Red Wings faktiskt börjat spela riktigt bra på slutet och slog även Golden Knights i Las Vegas häromdagen.

Det ser ut som att de bestämt sig för att avsluta grundserien snyggt.

– Ikväll var vi inte lika bra som i Vegas men krigade duktigt. Det var starkt, fortsätter ”Kronner”.

– Och vinna är alltid roligt, var man än befinner sig i tabellen. Allting blir enklare när man gör det. Men det viktigaste just nu är att vi spelar på rätt sätt och sätter rätt sorts ton inför nästa säsong.

Västgötske rookien Christoffer Ehn gjorde ett av målen – i numerärt underläge – och Tim Heed hade en assist för Sharks.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!