KHL ställs in

avEmil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Vladimir Fedorenko / TT NYHETSBYRÅN

Inget mer slutspel i KHL.

Ligan har nu tagit beslutet att ställa in resten av säsongen.

– Det blir en lång försäsong, säger Linus Omark till Sportbladet.

KHL har nu likt bland andra SHL, schweiziska ligan och tyska ligan bestämt sig för att avbryta allt spel, med anledning av coronaviruset. Och ingen mästare i slutspelet, Gagarin Cup, kommer att utses.

– Det är såklart tråkigt, men alla andra ligor har också ställt in så man förstod att det skulle bli så här. Hälsan är viktigast, säger Salavat Julajevs svenske stjärna Linus Omark till Sportbladet.

– Det här var inget lätt beslut att ta. Jag är säker på att alla supportrar ville se lagen kämpa om titeln i Gagarin Cup, men i denna situation kommer allas hälsa i första hand, säger KHL:s ordförande Aleksej Morozov.

Var kritisk

Ligan var framme i kvartsfinal när de först pausade i en vecka för att reda ut hur slutspelet skulle avgöras med sex lag, då såväl finländska Jokerit som kazakiska Barys Nur-Sultan dragit sig ur på grund av oro för coronaviruset. Sedan sköts både ishockeyn, fotbollen och basketen i Ryssland upp till den tionde april – och nu har alltså KHL ställts in.

Omark var kritisk mot KHL när ligan bara pausades efter konkurrenternas beslut att stryka sig, 33-åringen ville hem till sin familj. Han chartrade ett plan och han hade redan innan dagens KHL-besked bestämt sig för att inte fullfölja slutspelet.

– Självklart vill jag spela, men det blev ju problem när de drog sig ur och då ville man att det skulle ställas in, och framför allt ville jag inte fastna där.

Vad händer för dig nu?

– Jag har ett sug av att spela hockey, det är därför jag är ute på isen i detta nu. Det blir väl att gnugga under en lång försäsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

KHL