Hyllas: ”Vilket power house!”

Färjestad tog tredje raka segern

Färjestad fortsätter att imponera.

Även borta mot Malmö blev det tre poäng.

– Det är hög klass på Färjestad just nu, säger Sanny Lindström i C More.

Superkedjan med Per Åslund, Linus Johansson och Victor Ejdsell låg bakom det mesta i 4–3-segern mot Malmö på torsdagskvällen.

Den sistnämnde utmärkte sig allra mest med två mål och en assist. En imponerande insats som fick experterna i C More att slicka sig runt munnen.

– Vilket ”power house” de har rent offensivt i Färjestad just nu. Det är hög klass, säger Sanny Lindström.

”Stänger inte dörren”

Ejdsell har nu gjort 17 poäng (10+7) på 23 matcher och frågan är hur länge han blir kvar i Sverige?

– Självklart stänger jag inte dörren för att åka tillbaka (till Nordamerika). Men samtidigt åkte jag hem av en anledning, jag kände att jag fastnade lite grann i AHL. Jag kände att om jag åker hem och fortsätter bli bättre kommer det att löna sig i slutändan, säger han till TT.

Tredje raka

I tredje perioden slog Malmö tillbaka med full kraft och hämtade ikapp till 4-3 efter två mål av Max Görtz. Men FBK höll undan och vann och tog sin tredje raka seger.

– Sett till matchbilden var det en rättvis seger, men lite onödigt att det blev så jämnt till slut. Samtidigt tog vi väldigt många utvisningar och det är ju tufft när man får spela boxplay i typ halva matchen. Och så har det sett ut på slutet, vi har dragit på oss många tvåor, så vi måste skärpa oss där, säger Färjestads Michael Lindqvist i C More.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!