Sundh: ”Orättvist och ovärdigt”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Trotjänarna Martin Thörnberg och Oscar Sundh fick inte nytt kontrakt med HV71.

I ett långt känslosamt öppet brev på Facebook skriver Oscar Sundh om besvikelsen.

– Det känns sorgset och tomt, det känns som att jag är olyckligt kär, skriver han.

Martin Thörnberg och Oscar Sundh.
Foto: TT, BILDBYRÅN
Martin Thörnberg och Oscar Sundh.

Både Martin Thörnberg och Oscar Sundh har i media uttryckt starka känslor känslor kring HV71:s beslut.

Supportrarna har rasat mot den egna klubben när de gör sig av med två av deras favoritspelare.

Oscar Sundh har nu valt att ta farväl i ett långt och genomarbetat öppet brev.

”Livet är inte rättvist”

– Det har varit en jobbig vecka. Jag har svårt att förstå att det verkligen är över. Jag kommer sakna att spela i HV71, med allt vad det innebär, oerhört mycket. Det är inte bara jag som kommer sakna HV71, även min familj och svärfamilj tycker ju så klart att det här är tråkigt. De har precis som jag njutit många gånger av stämningen i Kinnarps Arena. I stället för en lång vår som vi alla var inställda på, blev min sista match i HV71 en bortamatch mot Leksand inför tomma läktare. Det känns orättvist och ovärdigt. Jag hade så gärna velat ha det där tredje guldet med HV71. Jag har lagt ner så otroligt mycket jobb. På isen, i gymmet och hemma. Att det sedan bara slutade helt tvärt, känns riktigt surt. Men är det någonting mina föräldrar har lärt mig är det att livet inte är rättvist. Jag är dock väldigt tacksam över att i min sista match i Kinnarps Arena i HV71-tröjan, mot Luleå, i mitt sista byte (eller om det var näst sista) så fick jag göra mål. Det glömmer jag inte i första taget, skriver Oscar Sundh.

Den nu 33-årige forwarden har totalt spelat nio säsonger i HV71, den senaste sejouren blev på fem säsonger.

– Sedan har jag fått otroligt mycket värme från er fans. Jag har fått massor av meddelanden och fina ord. Jag har bara kunnat läsa några i taget, det har blivit känslosamt. Det känns futtigt att bara säga tack, men tack, det har verkligen värmt ända in i själen. Tror ingen förstår hur mycket jag har älskat att spela i HV71 och hur mycket det har betytt för mig, det har verkligen varit ALLT! Jag vet inte hur jag ska kunna ersätta det, skriver Oscar Sundh.

”Förtjänar värdigare slut”

Vidare skriver han att han har haft mycket kontakt med Martin Thörnberg efter de båda fått beskedet.

– Är det någon som det är än mer ovärdigt för, så är det Martin Thörnberg. Jag har pratat mycket med ”Thörna” den senaste veckan och jag lider verkligen med honom. Är det någon som förtjänar ett värdigare slut är det nummer 10. Efter fyra SM-guld, hundratals mål och den klassiska skottäckningen i finalen 2017, skriver Oscar Sundh.

I brevet framgår att Oscar Sundh kommer att fortsätta spela ishockey i någon annan klubb.

– Jag vill vara tydlig med att precis som 2013, så handlade det här inte om pengar. Anledningen till att de inte ville erbjuda mig ett nytt kontrakt var att tränarna ansåg att de inte kunde hitta någon roll för mig i laget nästa säsong. Jag har ingen aning om var jag kommer att spela nästa år. Jag tycker fortfarande att hockey är väldigt roligt, jag känner mig pigg i kroppen och jag har inte ont någonstans. Allt jag vet är att jag kommer studsa tillbaka, precis som jag alltid har gjort när jag har stött på motgångar, skriver Oscar Sundh.

Bland annat har Oscar Sundh varit med och vunnit SM-guld med HV71 både 2010 och 2017.

Publicerad: