New York Islanders vann tionde raka

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. 1982 vann New York Islanders femton matcher i rad.

I natt, såg de med tionde raka segern, att tvinna ihop sin längsta segersvit sedan dess.

– Det är svårt att göra. Det finns inga lätta kvällar i NHL idag, säger veteranen Cal Clutterbuck efter 4-1-segern mot Ottawa Senators

Det var mitt under sin gloriösa storhetsperiod, när de vann fyra Stanley Cup i rad, Islanders slog sitt klubbrekord med femton raka segrar.

Så överlägsna lag finns inte i NHL längre och det gör det förstås ännu mer remarkabelt att dagens lag nu, 37 år senare, lyckas fullborda den näst längsta segersviten i klubbens historia.

– Fast vi tänker inte på det där. Om inte ni i media berättade för oss hela tiden tror jag inte vi skulle ha en aning om att vi vunnit tio matcher i rad, säger coachen Barry Trotz när han möter media efter 4-1-segern mot Ottawa.

– Vi bara förbereder oss för nästa svåra match. Den här ligan ser snabbt till att man blir ödmjuk och respekterar alla motståndare.

”Finns inga lätta kvällar i NHL i dag”

Spelarna tar sig dock friheten att vara åtminstone lite stolta över sin prestation.

– Det är svårt att vinna så många matcher i rad. Det finns inga lätta kvällar i NHL i dag, säger målskytten Cal Clutterbuck.

Matchen mot Ottawa var för övrigt säsongsdebut i Barclays Center i Brooklyn efter en månad i Nassau Coliseum på Long Island, men flytten fick inte – som somliga hade trott – någon negativ effekt på ligans hetaste lag.

– Nej, rinkarna är lika stora överallt. Vi spelar på samma sätt var vi än är, flinar Trotz.

Laddar Matchöversikt
Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!