Kovacs bekräftar: Lämnar Luleå redan nu

”Fick en notis från Sportbladet med nyheten”

Tidigare under torsdagen kom Sportbladet med uppgifter om att Robin Kovacs lämnar Luleå för Örebro redan nu.

Något 23-åringen nu bekräftar.

– Jag satt mig och käkade lunch och får en notis från Sportbladet med nyheten. Sen har det varit fullt kaos, säger Robin Kovacs.

I november kunde Sportbladet avslöja att Luleås Robin Kovacs var klar för Örebro kommande säsong. I förmiddags briserade sedan en ny bomb.

Enligt Sportbladets uppgifter kom Luleå och Örebro överens om att övergången skulle ske redan nu. Enligt samma uppgiftslämnare var tanken att Kovacs skulle spela sin sista match för Luleå i kväll mot Rögle.

Men så blir inte fallet.

Vaknade i Ängelholm

Kovacs bekräftade först för SVT att han lämnar Luleå redan nu och är klar för Örebro den här säsongen, och de kommande tre.

– Jag vaknade i Ängelholm, käkade frukost och körde morgonvärmningen. Kände mig pigg. Jag satt mig och käkade lunch och får en notis från Sportbladet med nyheten. Sen har det varit fullt kaos. Jag ringde min agent och pratade med Luleå som förklarade läget. Tanken var att de skulle berätta det efter matchen, men nu kom det ut tidigare, säger han till Sportbladet.

Så du visste inget?

– Nej.

Hur kändes det?

– Det var tråkigt att få reda på det den vägen såklart. Men det är så branschen fungerar. Så det vet man om.

Vad hände sen?

– Jag pratade ihop mig med ”Bulan” (Luleås tränare Thomas Berglund) och tillsammans tog vi beslutet att det skulle bli för mycket för mig att spela match mitt i allt detta så jag bokade flyg tillbaka till Luleå direkt.

Flyttar på fredag

Det blir nu en plötslig flytt för Kovacs som både har barn och sambo. Redan på fredag går bilen med släp till Örebro.

– Det stod klart ganska tidigt att det kanske inte fanns utrymme för mig i Luleå framöver, och då tog jag ett beslut som jag är grymt nöjd med. Jag ser fram emot att spela i Örebro nu, det ska bli skitkul. Det är en klubb som har gått framåt enormt och har en hockey som jag tror kommer passa mig som spelare, de spelar med hög fart och är svåra att möta, säger Kovacs.

– Självklart har det varit tufft för både mig och min familj. Jag har haft 2,5 fantastiska år i Luleå och ångrar inte en sekund att jag valde att åka dit efter tiden i Hartford, säger han och berättar att han har tränare, ledare och supportrar att tacka för en bra tid i Luleå.

Försämrad relation med Berglund

Enligt Sportbladets uppgifter är en anledning till det snabba uppbrottet att Kovacs och tränaren Thomas Berglunds relation har försämrats de senaste månaderna.

– Jag har mycket att tacka ”Bulan” för jag är en bättre hockeyspelare. Det vill jag verkligen förtydliga. Och vi kommer bra överens, men såklart så tycker man olika ibland. Men det är inget konstigt tycker jag, så är det väl i alla relationer, säger Kovacs.

En sista fråga... Hur mår du?

– Haha, tackar som frågar. Efter omständigheterna mår jag ändå bra. Det har varit en tuff dag, tror jag har 75 samtal på listan redan sedan lunch, och dagen är långt ifrån slut. Men försöker se det positivt, det är halva säsongen kvar och nu gäller det att vara professionell och kunna leverera.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!